Home Nieuws ‘Toekomstig PSV trainer Wim Jonk’ fel over onterechte zege PSV, Schmidt oneens

‘Toekomstig PSV trainer Wim Jonk’ fel over onterechte zege PSV, Schmidt oneens

18117
0

Hans Kraaij opperde enkele maanden geleden dat Wim Jonk de gedroomde PSV trainer voor de toekomst is.

Kraaij ziet een uitstekende match in Jonk en PSV, verkondigde hij recent bij ESPN. Of dat er ooit van gaat komen is de vraag maar de link tussen Jonk en PSV is natuurlijk snel gelegd gezien diens verleden en de behaalde successen bij de club. Jonk staat voor verzorgd voetbal maar welke trainer wenst dat niet met zijn team te bewerkstelligen, is een simpele wedervraag.


Hoe dan ook, Wim Jonk houdt een erg vervelend gevoel over aan het treffen met zijn oud-werkgever. Voor de camera van ESPN was Jonk fel over de wedstrijd en verdiende er maar één team om te winnen. Op zijn beurt was Roger Schmidt het daar weer niet mee eens.

Volgens Roger Schmidt was de 0-2 juist wél verdiend. Wim Jonk meende na afloop dat zijn Volendam zichzelf veel te kort had gedaan. Een 4-2 uitslag was normaal geweest, beet Jonk fel van zich af.

“Dat heeft iedereen toch kunnen zien? We zijn toch niet blind? Als je zo’n wedstrijd op de mat legt in de eerste helft, is het meestal gespeeld. PSV gaat dan echt geen drie goals meer maken hoor, echt niet.”

Schmidt ziet dat anders. “Op basis van de tweede helft is het verdiend”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

“En dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, dat had ik wel verwacht. De tegenstander was heel gemotiveerd en liet zien waarom ze er goed bij staan op het tweede niveau. Ik was niet boos in de rust. We moesten een aantal dingen beter doen, zoals de ruimtes aan de zijkanten beter benutten bijvoorbeeld. De wind speelde ook een rol. Het is makkelijker om zoals na rust met de wind in de rug te spelen. Ik denk dat we de goede veranderingen brachten en in een 4-3-3 systeem het beter hebben gedaan.

Schmidt dankte Lars Unnerstall, die uitmuntend keeperswerk wist te verrichten. “Lars was fantastisch. Het was een goede beslissing om hem te brengen en hij heeft belangrijke reddingen verricht. Het was belangrijk om de eerste goal te maken en daar heeft hij mede voor gezorgd door de tegenstander van scoren af te houden”, aldus een tevreden Roger Schmidt.