Home Nieuws Toekomst Branthwaite in Eindhoven onzeker, Engelse verdediger vertrekt mogelijk in de winterstop

Toekomst Branthwaite in Eindhoven onzeker, Engelse verdediger vertrekt mogelijk in de winterstop

2136
0

Jarrad Branthwaite is na enkele maanden PSV meer dan een simpele stand-in voor de defensie geworden. Zijn toekomst in Eindhoven is echter onzeker geworden.

Werkgever Everton kijkt ondertussen mee en het is daarom niet helemaal zeker dat Jarrad Branthwaite na de winterstop nog bij PSV speelt. De twintigjarige verdediger maakte donderdag een sterke indruk in het Europa League-duel met Arsenal, maar is niet verzekerd van een basisplaats. Eerder speelde de jonge Brit ook al sterk tegen Feyenoord maar Ruud van Nistelrooij is nu eenmaal voornemens zijn rouleersysteem wekelijks toe te passen afhankelijk van data en prestaties.

Volgens het Eindhovens Dagblad waren er al voor de wedstrijd tegen Arsenal geruchten vanuit Liverpool dat Branthwaite in januari misschien wel terugkeert naar Everton. De Premier League-club zag ook dat de Engelsman in zijn eerste maanden bij PSV voornamelijk op de bank zat. Dat is ongunstig voor zijn ontwikkeling en waarde, stelt Everton vast na enkele maanden Eindhoven.

PSV waardeert Branthwaite zeker, maar een basisplek kan hem niet gegarandeerd worden. Vanuit de omgeving van de linksbenige mandekker klinkt door dat er nog niets is beslist over een eventueel vertrek in de winter, schrijft de regionale krant over de Britse verdediger. Na de winterstop keert ook Olivier Boscagli langzamerhand weer terug en ook dat gegeven kan negatieve effecten op de speelminuten voor Branthwaite hebben.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here