Home Nieuws Tiny Sanders blikt terug op vorige crisis: ‘De reikwijdte van de club...

Tiny Sanders blikt terug op vorige crisis: ‘De reikwijdte van de club is zo groot’

232
0

Tiny Sanders was als voorganger van Toon Gerbrands de laatste algemeen directeur die een trainer van PSV wist te ontslaan. Ruim 7 jaar later bevindt de club zich in een soortgelijke situatie.

Het Eindhovens Dagblad sprak de oud topman van Campina en vroeg hem naar zijn ervaringen rond de periode van crisis in 2012 en 2013. De directeur kan zich alles nog goed te kunnen herinneren en weet dat het 24 uur per dag energie kost.

‘Je gaat er als bestuurder mee naar bed en staat ermee op. Dat zal zeker ook voor mijn opvolgers gelden. Overal waar je als bestuurder komt, gaat het in dit soort weken meteen over de resultaten van PSV. Echt overal. En ik zal je vertellen dat het in mijn geval nu nog zo is. Nog steeds vraagt iedereen naar de situatie bij PSV, als ik ergens kom. De reikwijdte van de club is zo groot, dat is bijna niet voor te stellen voor de buitenwereld.”

Ook Sanders heeft alle vertrouwen in een ommekeer en steunt de beleidsbepalers die nu het tij weer moeten zullen gaan keren. Bij hen is het in goede handen”, zegt hij over de voltallige directie. “Dat John de Jong een minder bekende voetballer was dan Mark van Bommel, speelt echt geen enkele rol bij zijn afwegingen, verwacht ik”, zegt hij in reactie op kritiek over de leeftijdsopbouw in de directie bij PSV. “Ik had in mijn tijd met Marcel Brands een bijzonder kundige collega en ik denk dat Toon Gerbrands dat ook heeft met John de Jong.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here