Home Nieuws Timo Baumgartl op weg naar langer verblijf bij Union: Zo leidde Baumgartl...

Timo Baumgartl op weg naar langer verblijf bij Union: Zo leidde Baumgartl Union naar zege op Leipzig

538
0

Het heeft er alle schijn van dat Timo Baumgartl zijn avontuur in de Bundesliga gaat verlengen.

De Duitse mandekker past prima bij de cultclub uit Berlijn en in Eindhoven lijkt de Duitser niet meer in de plannen voor te komen. Timo Baumgartl heeft zich in de bovenste regionen van de Bundesliga genesteld met zijn tijdelijke werkgever Union Berlin. Dit weekend werd Red Bull Leipzig verslagen en dat betekende meteen het ontslag voor de coach van de Red Bull club.


PSV verhuurde de Duitse verdediger eerder dit seizoen aan de tweede club uit Berlijn en tot op heden mag dat een succes worden genoemd. Baumgartl is op de eerste weken na een onbetwiste basisspeler en scoort inmiddels ook voor zijn werkgever. De verdediger die in Eindhoven op de eerste maanden na totaal geen indruk wist te maken, is aan een voortvarend seizoen in Berlijn bezig.

Baumgartl speelt met flair en zelfvertrouwen en maakte vrijdagavond in Berlijn de winnende treffer voor zijn club Union Berlin in het duel met RB Leipzig. De Berlijnse club won met 2-1 van Leipzig en stijgt zodoende naar de vierde plek in de Duitse hoogste afdeling. Baumgarlt scoorde in de 57e minuut uit een afvallende bal in een spelhervatting. Het bleek na negentig minuten de winnende treffer te zijn. Bekijk hieronder de beelden: