Home Nieuws Timo Baumgartl mist het goede gevoel en is op zoek naar vertrouwen

Timo Baumgartl mist het goede gevoel en is op zoek naar vertrouwen

110
0

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Timo Baumgartl aan vertrouwen te missen.

De Duitser wil weer aan winnen denken om daarna weer vertrouwen te kunnen voelen. Baumgartl acteerde eerder dit seizoen als een rots in de branding in de defensie maar is dat goede gevoel al weken kwijt. In Lissabon ging het opnieuw fout en ook nu ging de nog jonge Duitser niet vrijuit. Een strafschop was het gevolg. Duidelijk is dat de sterke centrale verdediger veel beter kan dan hij afgelopen weken heeft laten zien.

“Het gaat niet om het systeem of de tactiek, maar om de basis. Als je drie goals tegen krijgt in één helft uit twee inworpen en een corner, gaat er iets niet goed”, stelde hij vast in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

“We wilden dit en dat en hadden ook de eerste kans. Maar als je dan met 3-0 achter staat in de rust. Dat mag niet in zo’n grote wedstrijd.”

Of het inmiddels niet een mentaal probleem begint te worden werd hem gevraagd. “Ik heb bij Stuttgart tijden als deze meegemaakt, dat je moeilijk wedstrijden wint. Je ziet hoe lastig het is om met een jong team uit zo’n periode te komen. We hebben alles geprobeerd, maar er gaat te veel fout.”

De Duitser houdt vertrouwen en denkt zeker dat PSV weer uit de negatieve tendens gaat komen. “We moeten niet aan de titel denken, maar vooral naar onszelf kijken en niet naar de tegenstanders. We moeten winnen en weer vertrouwen krijgen, dan zie je dat wij echt wel kunnen voetballen. Begin dit seizoen hadden we een goede periode, toen hebben we Sporting bijvoorbeeld verslagen”, zei hij donderdag in het Estadio José Alvalade na afloop van de forse Europese nederlaag.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here