Home Nieuws Timo Baumgartl laat negativiteit achter zich met behulp van John de Jong

Timo Baumgartl laat negativiteit achter zich met behulp van John de Jong

364
0

Timo Baumgartl heeft de negativiteit van vorig seizoen achter zich gelaten.

De Duitser is met frisse moed begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoe anders was dat vorig jaar? In zijn debuutseizoen startte de verdediger erg sterk maar verloor later onder interim-trainer Ernest Faber en Mark van Bommel zijn basisplek.


Baumgartl belandde na een sterke start in Eindhoven tot zijn eigen verbazing op de bank. Het deed hem veel maar hij bleef sterk en knokken voor zijn plek. “Ik ben niet het type mens dat in het verleden blijft hangen, maar maak wel de balans op om op een goede manier verder te kunnen”, zegt hij het Eindhovens Dagblad.

Baumgartl gaat verder. “Vorig jaar raakte ik mijn ritme kwijt nadat er om voor mij onbegrijpelijke redenen plotseling gerouleerd moest worden. En dat terwijl we net in een hele goede serie zaten en gewoon een fijn begin achter de rug hadden. Niet alleen tegen Sporting, maar ook tegen Ajax hadden we bijvoorbeeld goed gepresteerd. Daarna kwamen er wisselingen en verslechterden de resultaten alleen maar.”

Baumgartl kon lange tijd het tij niet keren en presteerde minder dan te doen gebruikelijk. “Ik heb ook naar de trainers uitgesproken dat ik het roteren onbegrijpelijk vond. We waren zo goed begonnen, ik heb het nooit gesnapt. Binnen spreek ik dit soort dingen gewoon uit, recht in iemands gezicht. Zo zit ik in elkaar.”

Inmiddels kan Baumgartl weer vooruitkijken. “Ik heb niet alleen met de trainers gesproken over de verslechterde situatie, maar ook met John de Jong. Ik ben hem dankbaar voor zijn luisterend oor in een moeilijke tijd. Ook andere nieuwe spelers hebben veel aan hem gehad.”


Facebook Comments Box