Home Nieuws Timo Baumgartl geniet in Berlijn maar twijfelt over zijn toekomst: ‘Ik kan...

Timo Baumgartl geniet in Berlijn maar twijfelt over zijn toekomst: ‘Ik kan niet zeggen of ik blijf’

1039
0

Timo Baumgartl is overwegend basisspeler bij Union Berlin maar de Duitse verdediger weet nog niet of er een vervolg gaat komen in de Duitse hoofdstad.

De verdediger is door PSV verhuurd aan 1. Union Berlin en de Duitse club heeft een koopoptie bedongen in de huurovereenkomst. Bij PSV kwam Baumgartl nauwelijks aan spelen toe en lijkt zijn rol uitgespeeld. Met het naderende vertrek van Roger Schmidt gloort er misschien toch nog licht aan het einde van de tunnel voor Baumgartl wat kansen op speeltijd bij PSV aangaan.

PSV nam Baumgartl in 2019 voor maar liefst tien miljoen euro over van VfB Stuttgart. De toen Duits jeugdinternational begon erg sterk maar zakte al snel hard weg in zijn niveau. Hij liet niet altijd een sterke indruk achter en liet zelfs defensief veel steken vallen. Na de komst van Roger Schmidt werd duidelijk dat een verhuurperiode het beste was en meldde Union Berlin zich. In Berlijn gaat het voortvarend voor de verdediger.

Voor Union Berlin speelde Baumgartl achttien wedstrijden. “Ik kwam hier om wedstrijden te spelen, in de Bundesliga en Europa. Nu zijn we nog in twee competities actief en we hebben een grote kans om iets goeds te doen in de beker. Het gaat me tot nu toe redelijk goed af”, zegt Baumgartl in gesprek met BILD.

Union Berlin heeft een koopoptie op Baumgartl maar het is nog niet duidelijk of die optie gelicht gaat worden. “Bij een huurtransfer spelen drie partijen een rol: Union, de verhurende club en ikzelf. “Ik voel me hier goed. We hebben een goed team, maar ik kan nu niet zeggen of ik blijf. Ik denk er nog over na met mijn vriendin en mijn zaakwaarnemer”, aldus Timo Baumgartl over zijn toekomst.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here