Home Nieuws Timo Baumgartl en zijn stap naar de directie

Timo Baumgartl en zijn stap naar de directie

15550
0

In een analyse van Voetbal International over de aankopen van John de Jong wordt ook Timo Baumgartl langs de meetlat gelegd.

De Duitser had zich waarschijnlijk een ander seizoen voorgesteld nadat hij bij de onrustige degradatiekandidaat Stuttgart was vertrokken.


Timo Baumgartl werd relatief laat in de transferwindow aangetrokken door PSV en de Jong maar kende wel een uitstekende start in het centrum van de verdediging. Baumgartl speelde sterk in de beginfase van het seizoen. PSV kreeg nauwelijks nog doelpunten tegen en speelde solide. Het elftal won en PSV leek een zeer goede, tactische sterke en betrouwbare verdediger te hebben aangetrokken. Het tij keerde echter, ook voor Baumgartl.

Voetbal International weet te melden dat Baumgartl op een gegeven moment naar de directie van de club is gestapt vanwege de werk- en handelswijze van Mark van Bommel. Dat is een bijzondere situatie te noemen voor een speler die nog maar enkele maanden bij zijn nieuwe club actief is. Het is ook totaal niet des PSV’s maar de club heeft dit seizoen nu klaarblijkelijk met dat onrustige bijltje te hakken.

Het weekblad rept uiteraard ook over de onrust in de club en over de onrust tussen John de Jong en Mark van Bommel, die er uiteindelijk toe leidde dat Baumgartl zich meldde bij de directie van de club.

Ook Baumgartl presteerde niet meer en de resultaten werden slechter en slechter. VI daarover: Daarbij geldt één verzachtende omstandigheid: de onrust rond PSV, met daarin centraal de zeer stroeve verhoudingen tussen De Jong en Van Bommel. Hierdoor werd een aantal nieuwelingen onderdeel van een koude oorlog tussen trainer en technisch manager. De casus-Lato wordt daarbij veel genoemd, maar net zo veelzeggend is het gegeven dat Timo Baumgartl in het najaar naar de directie is gestapt om zijn onvrede te uiten over de wijze waarop hij door Van Bommel werd behandeld’, aldus een passage over de situatie rond PSV’s nieuwe centrale verdediger.


Facebook Comments