Home Columns Tijdperk Pablo Rosario bij PSV nadert einde: ‘We moeten frisse, nieuwe toppers...

Tijdperk Pablo Rosario bij PSV nadert einde: ‘We moeten frisse, nieuwe toppers hebben’

6856
0

Het was afgelopen seizoen niet bepaald het beste seizoen uit de carrière van Pablo Rosario.

De middenvelder uit Almere wist zich na een jaar vol kritiek onder van Bommel en Faber enigszins op te richten maar de minimale verbeteringen in het spel van Rosario waren bij lange na niet voldoende om de negatieve sfeer rond Pablo Rosario weg te nemen.


Het was immers al jaren geleden dat het PSV publiek een speler uit de eigen gelederen wist uit te fluiten in thuiswedstrijden maar het viel Pablo Rosario allemaal ten deel de afgelopen 3 seizoenen. Ook Adam Maher beleefde eenzelfde tafereel in zijn PSV tijd. De inmiddels voor FC Utrecht spelende Maher werd onder de PSV aanhang de kop van jut en vertrok met de staart tussen de benen uit Eindhoven. In de spiegel kijken lukte Maher op geen enkel ogenblik en het mag dan ook niet verwonderlijk heten dat diens carrière nog altijd geen enkele opwaartse spiraal weet te vertonen.

Terug naar Pablo Rosario, waar hetzelfde principe voor geldt. De middenvelder wist zich dit seizoen iets te verbeteren maar het houdt allemaal niet over wat Rosario laat zien. Sterker nog, het spel van de vaak slap spelende middenvelder doet pijn aan de ogen, roept irritatie op en mist concentratie. Het lukt Pablo Rosario niet 90 minuten de concentratie vast te houden, zo is meermaals gebleken.

Dat Roger Schmidt er voor kiest de middenvelder ‘toplevel player’ te noemen, mag eerder worden uitgelegd als een tactische woordkeuze dan een realistische omschrijving. Toch lijkt ook Roger Schmidt ver klaar met de vrijwel altijd zwak spelende Rosario. In dat kader lijkt er aan het tijdperk Pablo Rosario bij PSV een einde te komen. En dat klinkt de PSV achterban als muziek in de oren.

Ibrahim Sangare mag met recht de veel betere voetballer van de twee controleurs worden genoemd maar het 4-2-2-2-systeem met Sangaré en Pablo Rosario vóór de defensie was voor Roger Schmidt lange tijd heilig. Dat lijkt te gaan veranderen.

De laatste weken echter maakten duidelijk dat 4-2-3-1 met Olivier Boscagli of Marco van Ginkel als een van de controleurs ook voor volgend seizoen in zijn hoofd zit. En Pablo Rosario wist in de laatste weken van het seizoen van basisspeler tot de reserve te verworden en dat mag geen slecht nieuws worden genoemd.

‘Dat is zeker een optie. Ik ga het de komende weken analyseren en alles eens goed op een rijtje zetten. Het hangt er ook van af welke spelers we zullen krijgen. We moeten frisse, nieuwe toppers hebben. Op het middenveld bijvoorbeeld hebben we meer voetbal nodig, spelers die onze spitsen in stelling kunnen brengen, de beslissende pass kunnen geven en zelf ook een goal kunnen maken’, aldus een zeer uitgesproken Roger Schmidt, die feitelijk ook rijkelijk laat tot deze conclusie lijkt te komen.

Het heeft er dus alle schijn van dat het tijdperk Pablo Rosario bij PSV ten einde gaat komen. Het woord ‘fris’ kan bepaald niet aan Pablo Rosario worden gekoppeld. De interesse van clubs uit het buitenland in de diensten van Rosario zal naar verwachting komende tijd toenemen. Voetbal International meldde onlangs al dat Rosario alle kritieken na een drietal seizoenen wel zat is. Andersom geldt dat net zo want de PSV achterban is het na drie seizoenen wel zat om naar het spel van de apathische Pablo Rosario te kijken.


Facebook Comments