Home Nieuws ‘Tienduizenden Nijmegenaren op de been voor huldiging penaltyheld Jasper Cillessen’

‘Tienduizenden Nijmegenaren op de been voor huldiging penaltyheld Jasper Cillessen’

1295
0

Jasper Cillessen is onderwerp van gesprek na zijn rol in de wedstrijd tussen NEC en PSV. Vol trots ging Cillessen het gesprek aan met de media.

En er bleek Cillessen iets dwars te zitten getuige zijn reactie richting Milan van Dongen van ESPN. PSV vuurde flink af op het doel van Jasper Cillessen, die uiteindelijk slecht één doelpunt wist te incasseren tegen de eerder zo ongenaakbare ploeg van Peter Bosz.

Jasper Cillessen stopte de strafschop van Luuk de Jong en dat zorgde na afloop voor de nodige commotie. Want Cillesen wilde zijn gram halen over het falen in strafschoppen stoppen. Dat blijkt toch wel anders in elkaar te steken, wilde de doelman uit Groesbeek na afoop toch wel even kwijt en zo geschiedde want de doelman somde zelf zijn statistieken op. Dat dat niet bij iedereen even goed viel, is een understatement getuige alle soms heftige reacties op sociale media.

Op het sociale medium X halen verschillende voetbalfans hard uit naar de uitspraken van de voormalige doelverdediger van het Nederlands elftal. Voor het medium ‘Er mag gezongen worden’ bleek het aanleiding te zijn om het geheel eens wat luchtiger te duiden. Het medium steekt op een humoristische wijze de draak met Jasper Cillessen, zonder onnodige scheldwoorden te gebruiken die de doelman na de wedstrijd ten deel vielen. PSV-fans maar ook fans van andere clubs, ergeren zich groen en geel aan de uitspraken van Cillessen na de wedstrijd tegen PSV. En dus gebruikte het medium ‘Er mag gezongen worden’ wat andere en zeer humoristische bewoordingen naar aanleiding van de uitspraken van Jasper Cillessen in combinatie met zijn naar eigen zeggen geenszins magere statistieken in het stoppen van strafschoppen. Oftewel, humor van de bovenste plank.

Eerste paasdag of niet; Nijmegen liep vanmiddag massaal uit om Jasper Cillessen te eren. De keeper stopte gisteren voor het eerst in zijn leven een penalty en dat werd gevierd met een massale huldiging, gevolgd door een rondvaart door Europa.

Tegen PSV, zaterdag, deed de geliefde goalie wat velen onmogelijk achtten: hij stopte de inzet van Luuk de Jong vanaf elf meter. “Luuk hielp me wel een klein beetje”, weet Cillessen. “Hij hield zijn ogen dicht toen hij schoot en verklapte van tevoren in welke hoek hij zou schieten, namelijk geen enkele hoek en ook nog lekker halfhoog. Maar dan nóg, hè? Je moet wel precies op die plek liggen, op het juiste moment. Dat is me gelukt en dat is pure klasse.”

Nijmegen gunde Cillessen zijn succes. NEC had een podium en verschillende artiesten voor de keeper geregeld. Tienduizenden fans van de club kwamen daar zondagmiddag op af en feestten alsof NEC zojuist de Champions League had gewonnen.

De feestvreugde bereikte een hoogtepunt toen de charismatische doelverdediger de microfoon uit de handen van de helaas opgetrommelde Marco Schuitmaker greep. “Iedereen heeft me uitgelachen; jullie ook. Dit is mijn wraak. Ik pak gemiddeld elf procent, ofwel elf van de honderd penalty’s. Na negentig penalty’s tegen staat de teller keurig op één, dus ik kan vast verklappen dat ik de volgende tien pingels stop.”

Na het feestelijke programma stapte Cillessen de rondvaartboot op. Via de Waal en Biesbosch voert de route Cillessen en zijn gevolg naar het eindpunt: de Golf van Biskaje. Verwacht wordt dat honderdduizenden fans vanaf de kade proberen een glimp van Jasper Cillessen op te vangen. De festiviteiten zijn live vanaf de boot te volgen op ESPN.’, luidde de zeer humoristische visie van ‘Er mag gezongen’ worden op het geheel rond NEC-keeper Jasper Cillessen.

Klik HIER naar het originele artikel op ‘Er mag gezongen worden’.


Vorig artikelJerdy Scouten legt uit waarom hij niet achter de kritiek en uitlatingen van Peter Bosz staat
Volgend artikelTransferwaarde laag | Olivier Boscagli in beeld bij Atlético Madrid? ‘Ik kan hier pas weg als ik ook de titel heb gepakt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in