Home Nieuws Thuisvoordeel PSV laat AS Monaco koud: ‘Wij zijn fysiek beter dan PSV’

Thuisvoordeel PSV laat AS Monaco koud: ‘Wij zijn fysiek beter dan PSV’

1327
0

Niet alleen voor PSV maar ook voor AS Monaco staat er veel op het spel in het Philips Stadion.

De Monegasken hebben in tegenstelling tot PSV een enorme huishouding in de vorm van een stevig salarishuis, wat eigenlijk op het bereiken van Champions League voetbal gericht is. Er heerst echter veel vertrouwen bij de spelers en trainers van de club uit het Prinsendom. De Belgische trainer Clement vindt zelfs dat zijn team favoriet is tegen PSV.

Op de persbijeenkomst in het Philips Stadion zei Clement tegen de verzamelde media: ‘We hebben genoeg vertrouwen. PSV heeft een goed team. Ze scoorden vijf keer tegen Ajax en afgelopen weekend vier keer. Ze hebben een sterke aanval, maar wij kennen onze kwaliteiten’, doelt Clement op de fysieke kracht van zijn selectie.

Het thuisvoordeel voor PSV lijkt de tegenstander niet te deren. ‘Favoriet is een heel interessant woord voor de kranten. Voor mij zijn wij mentaal gezien de favoriet. Ik ben er namelijk zeker van dat wij fysiek gezien beter zijn dan PSV. Dat moeten we wel bewijzen op het veld.’

Clement gaat verder: ‘Zij hebben het voordeel van spelen voor eigen publiek, maar dat is niet belangrijk’, vond Clement. ‘Deze twee teams liggen dicht bij elkaar met ieder eigen kwaliteiten. We willen laten zien dat wij in beide wedstrijden de betere ploeg kunnen zijn. Dat waren we al in de heenwedstrijd, gezien de kansen die we hebben gekregen. Nu proberen we het opnieuw te zijn. Toch blijft het een soort finale. Je kan beter zijn, pech hebben en uitgeschakeld worden’, aldus de Belgische trainer Clement vanuit het Philips Stadion.

AS Monaco won afgelopen weekend met 1-2 van Strasbourg. Bekijk onderstaande video voor een samenvatting:


Vorig artikelVan Nistelrooij geeft AS Monaco en Franse media signaal af: ‘PSV is nu net zo fit als Monaco’
Volgend artikelNottingham Forest wordt concreet voor Cody Gakpo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in