Home Nieuws Thorgan Hazard zal een directe meerwaarde voor PSV zijn: Een spelmaker op...

Thorgan Hazard zal een directe meerwaarde voor PSV zijn: Een spelmaker op de flank in de Kuip?

3014
0

PSV zou weleens direct profijt kunnen gaan hebben van Thorgan Hazard.

De Belgische international is een speler die het in zich heeft de kleine ruimte te bespelen. Dat precies miste het elftal van Ruud van Nistelrooij afgelopen weken bij het trachten kapot te spelen van tegenstanders als Emmen en Sparta. De wedstrijd tegen Fortuna Sittard kunnen we daarin niet meenemen omdat er in Sittard niets mis was met het creëren van kansen uit aanvallend spel.

De wedstrijden tegen Sparta op de eerste 20 minuten na en de wedstrijd tegen FC Emmen als geheel, lieten zien dat er op dat vlak wel degelijk problemen voor PSV zijn. Bundesliga speler Hazard, met meerdere jaren wedstrijden op het hoogste niveau in de zware Bundesliga achter zijn, kende zowel bij Borussia Mönchengladbach als Borussia Dortmund meerdere seizoenen waarbij goed spel samenviel met het creëren van kansen, het geven van assists en het scoren van doelpunten. Dat becijferde Voetbal International deze week toen duidelijk werd dat PSV Hazard zou gaan contracteren.

Het weekblad kwam ook tot de conclusie dat de verschillende blessures van Hazard hem ook terugwierpen in zijn successen als potentiële topspeler voor Dortmund én het Belgische nationale elftal. De concurrentie was immers groot.

‘Tel daar nog bij op dat Hazard dit seizoen door trainer Edin Terzic veelal als aanvallend alternatief op de backposities wordt gebruikt, en het is prijzenswaardig dat de Belg gemiddeld gezien bij de totstandkoming van evenveel doelgevaar betrokken is gebleven, ten opzichte van zijn succesvolle debuutseizoen in het Signal Iduna Park’, haakt VI in op de iets mindere statistieken van Hazrad in zijn laatste periode in Dortmund.

Het weekblad gaat verder: ‘Waar zijn oudere broer Eden zijn hoogtijdagen beleefde als linksbuiten, is Thorgan het schoolvoorbeeld van een buitenspeler die nagenoeg een identieke impact heeft op beide flanken. Of hij nu als rechtsbuiten of linksbuiten start, Hazards grootste kwaliteit blijft dezelfde: met zijn extreme wendbaarheid, superieure aannames en fijne balbehandeling is hij in de kleine ruimtes bijzonder lastig te bespelen’, stelt VI vast aan de hand van een analyse.

‘Hazard is eerder een ‘aanvallende middenvelder’ of een ‘spelmaker op de flank’ dan een echte vleugelspits. De Belg is op zijn best als hij zichzelf tussen de linies aanspeelbaar maakt, de defensieve aandacht naar zich toezuigt en vervolgens de oplossing vindt bij een ploeggenoot met toegenomen open ruimte’, aldus Voetbal International.

De aanwezige kwaliteiten van Hazard kunnen voor Ruud van Nistelrooij en PSV weleens direct gunstig gaan uitpakken. Te beginnen in de Rotterdamse Kuip, waar Feyenoord ouderwets zal gaan gas geven om PSV snel te kunnen laten breken. De Belgische international heeft nog niet eens zoveel ruimte nodig om te doen waar hij goed in is, getuige zijn zeer begaafde en ontwikkelde kwaliteiten in de kleine ruimte. Het sleutelwoord voor PSV in de Rotterdamse Kuip zal worden intensiteit.

Als het elftal van Ruud van Nistelrooij mee kan in de intensiteit van het momenteel sterke Feyenoord, maakt het ongeacht de dramatische Kuip-statistieken een goede kans om van Feyenoord te winnen. Het enige punt van zorg kan zijn dat zowel Patrick van Aanholt als Thorgan Hazard wel wat wedstrijdritme missen.


Vorig artikelZo dacht PSV Tsygankov te kopen: Hoger bod dan Girona maar broer Guardiola zit PSV dwars
Volgend artikelVan Ginkel bedankt PSV fans, hoopt op de titel en vraagt om de ploeg te blijven steunen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in