Home Nieuws Thomas juicht gewoon bij doelpunt tegen Zwolle, duel gaat vooralsnog door ondanks...

Thomas juicht gewoon bij doelpunt tegen Zwolle, duel gaat vooralsnog door ondanks Corona geval bij PEC

434
0

Ryan Thomas doet niet mee aan niet juichen als er een of de winnende treffer gemaakt tegen een oude club.

maken, dan juicht hij wel gewoon.


Thomas bewaart goede herinneringen aan zijn tijd in Zwolle maar is inmiddels volledig gericht op voetbal in de top van Nederland. Het was een belangrijke stap in zijn ontwikkeling als voetballer, zo geeft hij aan in gesprek met plaatselijke media. Na een succesvolle periode bij PEC koos Thomas voor het avontuur bij PSV, maar hij had ook andere mogelijkheden. “Natuurlijk, ik kon voor het grote geld gaan. Maar dat kan altijd nog. Ik wilde mezelf liever als speler nog meer ontwikkelen. En bij PSV kon dat. Ook omdat Mark van Bommel, toen nog trainer, erg gecharmeerd van me was.”

Thomas hoopt komend weekend de winnende treffer te maken tegen PEC, maar dat zegt niets over zijn gevoel voor de club uit Zwolle. “Daarom zal ik zondag ook niet uitbundig juichen, mocht ik de winnende treffer scoren. Ik ga wel juichen, maar dan ingetogen. En dat mag ook, vind ik. Zeker na alles wat ik heb meegemaakt. Ik denk dan ook niet dat de fans van PEC, die mij altijd hebben gesteund, mij dat kwalijk zullen nemen.”

Het is overigens nog niet geheel zeker dat het duel in Zwolle doorgang kan vinden. Er is sprake van een positieve Cornoa test bij PEC. Het is niet bekend wie de positief geteste speler is. Hij zit momenteel in thuisisolatie. Volgens PEC hoeven op dit moment geen andere spelers uit voorzorg in quarantaine en kan de rest van de groep de komende dagen gewoon doortrainen.

in de aanloop naar het duel met PSV wordt de selectie van PEC – volgens de richtlijnen van het coronaprotocol – nog een keer getest om er zeker van te zijn dat niet nog meer spelers het COVID-19-virus onder de leden hebben.

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en PSV komt vooralsnog dus niet in gevaar. Het duel begint zondag om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.


Facebook Comments