Home Nieuws Theo Lucius kent geen twijfels: ‘PSV is de grote favoriet’

Theo Lucius kent geen twijfels: ‘PSV is de grote favoriet’

40
0

Theo Lucius kent geen twijfels over PSV in de topper tegen Ajax.

Lucius wil niets weten van een favorietenrol voor Ajax. Uit eigen ervaring weet Lucius dat PSV het eigen Philips Stadion vrijwel altijd goed doet tegen de club uit Amsterdam.

“Ik verwacht een wedstrijd met aanvallend voetbal. PSV is erg gevaarlijk vanuit de omschakeling. Ze zijn in vorm en ik vind ze erg volwassen overkomen. Ajax zal proberen het spel te maken”, blikt Lucius vooruit via de digitale kanalen van zijn oude club.

Hij denkt dat PSV ‘de grote favoriet’ is zondagmiddag. “De duels met Ajax en Feyenoord, dat zijn natuurlijk de echte toppers. Daar wil niemand van verliezen, PSV ook niet. Het is haat en nijd, het is oorlog. De druk van buitenaf is zoveel groter. Iedereen leeft mee: spelers, supporters, de pers. Er heerst altijd een andere spanning en die is voelbaar bij iedereen.”

Over trainer Mark van Bommel is Lucius vol lof en uiterst positief. “Hij doet het echt fantastisch. Zijn kracht is dat hij iedere wedstrijd hetzelfde benadert, dat had hij als speler ook al. Of hij nou tegen Ajax speelde of tegen bijvoorbeeld MVV: Mark gedroeg zich nooit anders, hij is gewoon zoals hij is. Ik spreek ook vaak met supporters en zij vinden hem echt een verrijking. In zijn enthousiasme, met zijn spel, het ziet er gewoon top uit. Er wordt in bepaalde wedstrijden veel hoger druk gezet en opportunistischer gespeeld, dat ziet het publiek graag.”


Vorig artikel‘Van Bommel heeft de potentie om de beste Nederlandse trainer sinds Louis van Gaal te worden’
Volgend artikel‘Brabander’ Viergever wijst naar Luuk de Jong: ‘Hij wint elk duel’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in