Home Nieuws The Sun richt vizier op PSV, Arsenal-fans hopen op overwintering PSV: ‘Één...

The Sun richt vizier op PSV, Arsenal-fans hopen op overwintering PSV: ‘Één van de beste teams van Europa’

18466
0

De Engelse boulevardkrant The Sun schreef afgelopen week een artikel over de prestaties van PSV in de Eredivisie.

Het Britse tabloid, dat veel en vaak over voetbal in de Premier League schrijft en ook geregeld met transfergeruchten op de proppen komt, dook afgelopen weekend in de cijfers en resultaten van PSV dit seizoen en kwam tot de conclusie dat de ploeg van Peter Bosz serieus meetelt in Europa.

The Sun richt zich wat minder vaak op het voetbal op het Europese vasteland maar zo nu en dan wordt er toch met een schuin oog naar de andere competities gekeken. De Britse boulevardkrant zag PSV in september nog met 4-0 verliezen in het Emirates Stadium maar constateert dat de ploeg van Bosz sinds die wedstrijd zienderogen stappen heeft gemaakt en inmiddels een elftal is waar in Europa maar zeker in de groep van Arsenal rekening mee moet worden gehouden. The Sun verwacht dat PSV in Sevilla een stap richting overwintering in Europa zal gaan zetten.

De boulevardkrant stelt ook vast dat er veel Premier League-ervaring bij PSV te vinden is. ‘PSV is momenteel één van de beste teams van Europa, ondanks dat het vol zit met Premier League-uitschoppelingen!’, doelt de krant vrij vertaald op het aantal spelers dat momenteel bij PSV onder contract staat en in het verleden actief was in de Premier League.

‘De Nederlandse topclub staat ongenaakbaar bovenaan de Eredivisie, nadat ze dit seizoen alle 13 competitiewedstrijden gewonnen hebben! PSV slechts één binnenlandse wedstrijd verloren in het kalenderjaar 2023 en hun meest voorkomende score deze competitie is 4-0!. Het is onwerkelijk’, doelt de Britse krant op de goede resultaten en de aantal keren dat ‘Dutch gigant’ PSV een wedstrijd met 4-0 weet te winnen.

The Sun wijst ondermeer naar Luuk de Jong, Patrick van Aanholt en de dit seizoen gehuurde Armel Bella-Kotchap. ‘Ex-Newcastle-aanvaller Luuk de Jong leidt de dans om de doelpunten met 17 gescoorde goals, hetzelfde aantal als Erling Haaland. Voormalig Chelsea- en Crystal Palace verdediger Patrick van Aanholt speelt bij PSV en dit seizoen ook Armel Bella-Kotchap, die vorig seizoen met Southampton gedegradeerd is’, aldus The Sun in het artikel over PSV, waar inmiddels door duizenden Britse voetbalfans maar ook PSV-fans op gereageerd is.

Opvallend is dat veel Arsenal-fans hopen dat PSV zich als nummer twee in groep B zal plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. Arsenal speelt woensdagavond thuis in Londen tegen Racing Club de Lens en kan PSV een handje helpen door te winnen van de Franse club, die op dit moment zesde staat in Ligue 1. Arsenal is koploper van de Premier League.


Vorig artikelAD Sportwereld vreest voor Feyenoord: ‘Dit PSV straalt in alles een topclub uit’
Volgend artikelFC Twente-watcher annex Twente-fan, heeft even genoeg van Joey Veerman: ‘Stoer en dapper’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in