Home Nieuws The Sun en Britse TV analisten onder de indruk: ‘Wat een moment...

The Sun en Britse TV analisten onder de indruk: ‘Wat een moment voor de aanvaller van PSV’

1428
0

Het grote moment van Cody Gakpo werd ook breed uitgemeten in Engeland. De Engelse kranten en TV analisten komen superlatieven te kort, terwijl de kopstoot zeker mooi was maar niet spectaculair.

Superlatieven behoren nu eenmaal toe aan de Britse media. Goed is dan heel goed en slechts betekent niet klaar voor het grote werk in de Premier League. Britse media hebben Gakpo al maanden in het vizier en ook tijdens het WK in Qatar zitten de Britse kranten en tabloids boven op de prestaties van Gakpo bij Oranje.

Van The Guardian tot The Sun en van de Britse staatsomroep BBC tot Sky Sports, allen buigen zich over de rake kopgoal van Cody Gakpo. ‘Wat een moment voor de aanvaller van PSV’, schrijft The Sun. ‘Dit is een belangrijke reden waarom Manchester United en Leeds United in de zomer naar hem keken. Hij heeft zich ontwikkeld onder voormalig Red Devils-grootheid Ruud van Nistelrooij en gebruikte hetzelfde instinct als Van Nistelrooij om het winnende doelpunt te maken.’

De BBC spreekt van een ‘bij vlagen teleurstellend’ optreden van Oranje. ‘Maar ze hebben genoeg gedaan om de misschien wel zwaarste wedstrijd in de groep te winnen’, zo klinkt het alvorens Cody Gakpo op de troon wordt gezet door de staatsomroep. ‘Gakpo’s winner’, klinkt het. Britse voetbalfans tweeten massaal dat Gakpo voor hun club moet kiezen.

Ook in Nederland niets dan lof voor de openingstreffer van Gakpo. Het zag er tijdens de ‘heel matige’ tweede helft niet naar uit dat Oranje de wedstrijd zou winnen, vond Van Hooijdonk. Een fraaie voorzet van De Jong en de daaropvolgende kopbal van Cody Gakpo zorgden voor de verlossing. ‘De Jong legde de bal perfect in de ruimte waar je als aanvaller moet zijn. Het was een fantastische kopbal van Gakpo. De Jong weet: ik leg die bal in de ruimte, tussen de keeper en de verdediger, en Gakpo gaat dan daar de ruimte zoeken. Dan moet het perfect passen’, aldus van Hooijdonk.


Vorig artikelDe gevolgen van het WK voor PSV in de titelrace: ‘PSV wacht in de winterstop een enorm karwei’
Volgend artikelIn beeld: Cody Gakpo krijgt Man of the Match trofee uitgereikt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in