Home Nieuws The Standard: Jonge Arsenal aanvaller én middenvelder in de belangstelling van PSV

The Standard: Jonge Arsenal aanvaller én middenvelder in de belangstelling van PSV

2899
0

PSV wordt in Engeland in verband gebracht met een groot talent van Arsenal. Het gaat om Amario Cozier-Duberry.

Het Engelse medium The Standard meldt dat PSV geinformeerd heeft naar Duberry, die pas achttien jaar oud is. Opmerkelijk genoeg heeft PSV geen concurrentie van grote Europese clubs maar worden Sparta en het Belgische KAA Gent genoemd als concurrenten voor de middenvelder, die ook als aanvaller uit de voeten kan. In Londen is het perspectief mager te noemen en dus zouden zowel Arsenal als de speler zelf open staan voor een verhuur dan wel verkoop aan een andere club.

Het Arsenal-talent Amario Cozier-Duberry ziet een vertrek uit Londen naar een club van naam en stand wel zitten, meldt The Standard. De achttienjarige Engelsman ligt nog maar één jaar vast in Londen, hoewel Arsnenal het aflopende contract wel tracht te verlengen.

Cozier-Duberry is een typische vleugelaanvaller, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. De jeugdinternational speelt sinds zijn veertiende in de jeugdopleiding van Arsenal, waar hij door zijn trainers wordt gezien als een groot talent. Hij was vorig seizoen de grote spil in het bereiken van de FA Cup Youth Final. Het zorgde bij Arsenal voor de nodige verwachtingen, die tegelijkertijd in Londen wellicht niet helemaal waar gemaakt kunnen worden.

Volgens The Standard is Cozier-Duberry voornemens een vervolgstap te maken, hoewel manager Mikel Arteta wel toekomst in het talent ziet. Het bericht van het doorgaans serieuze medium met betrekking tot de vermeende belangstelling van PSV lijkt niet heel serieus genomen te behoeven worden gezien de beschikbare spelers in de selectie van Peter Bosz. PSV houdt zich echter altijd aanbevolen voor grote talenten omdat ze simpelweg kunnen groeien in Jong PSV.

De voorbeelden zijn wat dat betreft bekend. Spelers als Noni Madueke, Johan Bakayoko, Ismael Saibari en Isaac Babadi gelden als spelers met grote potentie en zijn bij Jong PSV tot volle wasdom gekomen.
Cozier-Duberry speelde het afgelopen seizoen 31 duels voor Arsenal O21. Daarin was hij goed voor twaalf doelpunten en acht assists.


Vorig artikelPSV investeert 12 miljoen euro in Jerdy Schouten, medische keuring in Eindhoven afgerond
Volgend artikelAad de Mos krijgt weerwoord van Marc Degryse over Zeno Debast: ‘PSV gokt…’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in