Home Nieuws The Liverpool Echo: Arne Slot wil Johan Bakayoko als vervanger van Mo...

The Liverpool Echo: Arne Slot wil Johan Bakayoko als vervanger van Mo Salah

2825
0

Johan Bakayoko en zijn toekomst; het blijkt in tal van landen onderwerp van gesprek te zijn.

Franse media, Engelse media maar ook in Duitsland klinkt zijn naam vrijwel wekelijks in de voetbalmedia. Borussia Dortmund wordt sinds enkele maanden ook in verband gebracht met interesse in de Belgische aanvaller, die er door geheel Europa goed op staat. Een langer verblijf bij PSV is nog steeds wel degelijk een mogelijkheid maar volgens Brands en Stewart zal er komende weken dan wel maanden dusdanig aan de buitenspeler worden getrokken dat een uitgaande transfer eigenlijk niet is tegen te houden.

Vanuit de Premier League wordt Liverpool nog altijd of beter gezegd opnieuw, in verband gebracht met Johan Bakayoko. Of een transfer naar een club als Liverpool daadwerkelijk kan worden tegengehouden valt inderdaad ernstig in twijfel te trekken. In Liverpool meldt het plaatselijke dagblad The Liverpool Echo dat de club van nu nog manager Klopp wel degelijk in de markt is om Bakayoko van PSV over te nemen. De krant, die het nieuws rond Liverpool dagelijks op de voet volgt, denkt te weten dat de Reds onder de nieuwe manager Arne Slot in de zomerse transferperiode een serieuze poging zal gaan wagen om Bakayoko binnen te halen.

De krant ziet en verwacht dat er een nieuw tijdperk aanstaande is door de wisseling van de wacht in de trainerskamer. Het vertrek van Jürgen Klopp na negen jaar zal veel los gaan maken bij Liverpool maar tegelijkertijd verwacht men een dusdanige koerswijziging dat Liverpool aan zal gaan aansturen op het aankopen van nieuwe topspelers dan wel jonge talent die kunnen gaan uitgroeien tot internationale topspeler. Tot die laatste categorie wordt Johan Bakayoko zeker gerekend.

The Liverpool Echo houdt dan ook rekening met een serieus zomers bod op de aanvaller. Er wordt ook gesuggereerd dat Liverpool sneller zou kunnen gaan handelen om Bakayoko als potentiële vervanger voor Mo Salah naar Anfield te halen omdat de verwachting is dat Egyptenaar deze zomer vertrekt uit Liverpool.

Het is niet de eerste keer dat Liverpool in verband wordt gebracht met Bakayoko. De zo succesvolle maar nog altijd maar 21-jarige Bakayoko werd in de zomer van 2023 ook al in verband gebracht met een verhuizing naar Anfield. Gevraagd naar de mogelijkheid van een overstap in 2024, antwoordde Bakayoko eerder: “Veel mensen verwachten van mij dat ik de overstap maak naar een volgende zomer groter kampioenschap, maar PSV speelt ook gegarandeerd in de Champions League. Voorlopig is PSV de club van mijn dromen”, aldus Johan Bakayoko over zijn toekomst.

The Liverpool Echo dook in het verleden van Bakayoko en schreef over de aanvaller: ‘Bakayoko bracht zijn jeugdcarrière door in België en verhuisde van OH Leuven naar Club Brugge, Club Brugge naar KC Mechelen en vervolgens naar Anderlecht. In 2019 maakte hij de overstap van Anderlecht naar de jeugd van PSV. Hij maakte in 2022 de overstap van de beloften naar het eerste elftal van PSV. Zijn competitiedebuut kwam als late invaller in de Eredivisie-wedstrijd tegen Heracles Almelo in maart 2022’, aldus de Britse krant, dat tevens concludeert dat Brentford geen concurrent meer voor Liverpool zal worden komende zomer.

Bakayoko speelde dit seizoen in totaal 46 wedstrijden in alle competities, scoorde 14 keer en leverde evenveel assists. Aad de Mos zei zondagmorgen te verwachten dat Johan Bakayoko PSV zeker 75. miljoen euro zou moeten gaan opleveren. Brentford, dat vorig jaar zomer zeer concreet was, bood 40 miljoen euro op de Belg.


Vorig artikelHonderden fans wachten PSV op in Sittard | Bosz kiest voor Drommel en Lozano, Veerman en Bakayoko reserve
Volgend artikelDomper in Sittard na gebalde vuist Earnie Stewart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in