Home Nieuws The Guardian: PSV wil Min-Jae Kim, speler van Beijing Guoan

The Guardian: PSV wil Min-Jae Kim, speler van Beijing Guoan

1831
0

De Engelse kwaliteitskrant The Guardian meldt dat PSV interesse heeft in Min-Jae Kim speler van Beijing Guoan.

Min-Jae Kim zou bij PSV als centrale verdediger moeten fungeren en zou geen onbekende van Roger Schmidt zijn. De boomlange verdediger uit Zuid-Korea is een waar transfertarget geworden, zo meldt The Guardian. Min-Jae Kim, speler van Beijing Guoan, kan ook rekenen op belangstelling uit Engeland, Duitsland, Italië en Portugal, weet de krant te melden.


Kim is een 23-jarige verdediger, die wordt gezien als één van de coming men in het Aziatische voetbal. Door zijn postuur, maar liefst 1,90 meter, wordt hij ook wel ‘Het Monster’ genoemd. Kim is dertigvoudig international van Zuid-Korea. Hij speelde bij Beijing Guoan onder de nieuwe trainer Roger Schmidt en de Duitser is zeer te spreken over de talentvolle verdediger.

Naast PSV houden Everton, Southampton, RB Leipzig, SS Lazio en FC Porto hem in de gaten, zo meldt de Britse krant. Volgens The Guardian is het Everton van directeur Marcel Brands een outsider voor de Koreaan. Wel gaat het om een enorm bedrag want Beijing Guoan heeft de vraagprijs bepaald op vijftien miljoen euro.

Kim zou het liefst aan de slag gaan in de Premier League. Eerder deed Watford een vergeefse poging. Kim deed eerder ervaring op bij Jeonbuk Hyundai Motors, waarmee hij in 2017 en 2018 kampioen van Zuid-Korea werd. Anderhalf jaar geleden kocht Beijing Guoan hem voor vijf miljoen euro en nu is de verwachting dat de Koreaanse werkgever van Kim een miljoenentransfer gaat realiseren.

Later meer.