Home Nieuws ‘Onbetrouwbare’ André Ramalho lijkt kruit nu wel verschoten te hebben

‘Onbetrouwbare’ André Ramalho lijkt kruit nu wel verschoten te hebben

5788
0

PSV heeft dinsdagavond in extremis een punt gepakt tegen Sevilla. Jordan Teze schoot de ploeg van trainer Peter Bosz diep in blessuretijd naast de Spanjaarden: 2-2.

Bosz had verrassend basisplaatsen in petto voor André Ramalho en Johan Bakayoko, terwijl Jerdy Schouten na blessureleed terugkeerde in de basis. De trainer van PSV had verwacht dat Sevilla vooral de lange bal zou hanteren, echter zetten de Spanjaarden in de openingsfase vol druk op het elftal van Bosz.

Gedurende de eerste helft nam PSV het heft in handen. Het overwicht was terug te zien in de veertien doelpogingen, maar echte grote kansen creëerde de thuisploeg niet. PSV dacht de ban te breken via Ramalho, die een vrije trap van Joey Veerman tegen de touwen kopte. De Braziliaan bleek alleen randje buitenspel te staan.

De meeste fans inclusief analisten en trainer Peter Bosz moesten na afloop even bijkomen van de enerverende tweede helft, waarin André Ramalho bijna in zijn eentje de wedstrijd weg gaf. Zwak tot zeer zwak verdedigen van de Braziliaan bracht PSV in grote problemen, waarbij rond de afgekeurde goal van Sevilla keeper Benitez er opnieuw niet best uitzag. De schuiver in de lange hoek moet doorgaans een prooi zijn voor een internationale keeper.

Ramalho maakte het dinsdagavond wel erg bont met zwak en slap verdedigen. De Braziliaanse verdediger bracht PSV gedurende de gehele wedstrijd enkele keren serieus in de problemen middels slechte inspeelpasses of uitermate slap verdedigen. De stopper is niet goed genoeg voor de basiself van het huidige PSV. Die conclusie kunnen we inmiddels wel trekken.

Natuurlijk dient Malik Tillman mee te springen met Sergio Ramos in zijn rug net voor de 0-1 van Gudelj maar terugkijkend op de wedstrijd bleek Ramalho helaas andermaal een onbetrouwbare centrale verdediger te zijn. Een verdediger waar dit PSV, een ploeg met zoveel aanvallende intenties, defensief niet op kan vertrouwen.

Het was bij vlagen gênant wat de Braziliaan liet zien. We mogen er inmiddels toch wel vanuit gaan dat Ramalho zijn kruit verschoten heeft wat zijn kansen op een basisplaats in het elftal van Peter Bosz aangaan.

Ramalho kwam vroeg in de tweede helft goed weg toen hij de bal simpel inleverde bij drià Pedrosa. De linksback kon vrij door richting Walter Benítez en rondde af, maar doordat Ramalho de bal tegen zijn arm speelde werd zijn treffer geannuleerd wegens hands.

Een minuut later kroop PSV andermaal door het oog van de naald: Veerman leed slordig balverlies met een laconiek hakje, waarna Ramalho Youssef En-Nesyri totaal uit het oog verloren was maar vooral zeer zwak aan de buitenkant dekte. Met één pass van achteruit stond de Marokkaanse spits oog in oog met Benítez, echter schoot hij wild op de lat.

In de tegenaanval kreeg Malik Tillman de uitgelezen kans om PSV op voorsprong te schieten. Op aangeven van Lang schoot hij over, al had de bal uit die positie gewoon tussen de palen gemoeten. De wedstrijd lag zo ineens helemaal open. Veerman stuurde Lang weg met een fraaie pass achter de verdediging van Sevilla, alleen zag de vleugelaanvaller zijn stiftje vervolgens over Nyland naast het doel van de bezoekers belanden.

PSV drong verder aan met een van richting veranderde inzet van Lang die op de paal terecht kwam. Een oude voetbalwet trad hierna in werking: wanneer je zelf kansen mist, dan maakt de tegenstander ze wel. Sevilla wist de ban te breken via Nemanja Gudelj, die op aangeven van Sergio Ramos van dichtbij hard raak schoot: 0-1.

In de slotfase was daar toch de zwaarbevochten 1-1. De bal ging eenvoudig op de stip na een lichte overtreding op Tillman. Luuk de Jong bleef vanaf elf meter koel. Lang duurde het Eindhovese feest alleen niet, want vanaf de aftrap kwam Sevilla weer op voorsprong. Juanlu Sánchez had een ragfijne voorzet in huis op En-Nesyri, die hard raak kopte: 1-2. Diep in blessuretijd hield PSV alsnog een punt aan het duel over doordat Jordan Teze bij de tweede paal kon afronden: 2-2.

Vorig artikelBosz lyrisch over Lang maar tegelijk ook kritisch op veel spelers: ‘Overdreven, daar moeten we echt lering uit trekken’
Volgend artikelSpaanse media boos na remise en wijzen naar één schuldige: ‘Alles voor PSV’