Home Nieuws Tevredenheid en geloof aan PSV zijde: ‘We kunnen het volgende week afmaken’

Tevredenheid en geloof aan PSV zijde: ‘We kunnen het volgende week afmaken’

323
0

PSV heeft volgende week donderdag alle kansen op het bereiken van de halve finale van het UEFA Conference League toernooi.

De ploeg van Schmidt bleef eigenlijk eenvoudig overeind in het midden van Engeland en dus gloort er Europees succes voor PSV. De remise biedt alle kansen op de halve finale. Cody Gakpo en Roger Schmidt hebben een goed gevoel overgehouden aan het 0-0-gelijkspel van PSV bij Leicester City. Ze hebben er vertrouwen in dat volgende week in eigen huis de halve finales van de Conference League kunnen worden bereikt.

“Het is een goed resultaat bij een goede ploeg. Maar we zijn er nog niet. We moeten de focus behouden en het volgende week thuis proberen af te maken”, zei Gakpo tegen ESPN. Gakpo was te spreken over wat PSV vooral na rust liet zien tegen de Premier League-club, die feitelijk niets meer is dan een Engelse middenmoter. “We hebben goede kansen gekregen. Leicester had ook goede fases in de wedstrijd waarin ze wat dominanter waren, maar al met al heb ik het gevoel dat we zeker kunnen winnen.”

Vroeg in de tweede helft dacht Gakpo recht te hebben op een strafschop toen hij werd neergehaald. Het leidde tot onbegrip aan PSV zijde. Met name Roger Schmidt vond de beslissing geen strafschop te geven onrechtvaardig. “Voor mijn gevoel was het een penalty. Ik kapte en mijn tegenstander raakte de bal niet, maar mij wel. Helaas is er geen VAR”, aldus Gakpo die ook weet dat de beslissing van de scheidsrechter ook van doen heeft met het thuisvoordeel van de Engelsen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here