Home Nieuws Tevreden Pröpper: ‘Ik heb een andere rol dan bij PSV’

Tevreden Pröpper: ‘Ik heb een andere rol dan bij PSV’

19
0

Davy Pröpper heeft het na een paar maanden Premier League nog steeds uitstekend naar zijn zin in het zuiden van de UK.

Hoewel Brighton geen hoogvlieger is in de Engelse League heeft hij geenszins spijt van zijn keuze voor een transfer naar Premier League-promovendus Brighton & Hove Albion. De miljoenenaankoop miste nog geen minuut.

“Daar ben ik uiteraard erg tevreden mee. Wij zijn als team de laatste weken steeds beter gaan spelen en zelf kom ik er ook steeds lekkerder in. Ik weet inmiddels goed wat er van mij gevraagd wordt en hoe ik mijn teamgenoten het beste kan benutten en vice versa.”

“Mijn rol is anders dan dat ‘ie bij Vitesse en PSV was. Zeker bij PSV waren wij natuurlijk vrijwel altijd de favoriet, waardoor de tegenstander vaak inzakte en wij het spel konden maken. Dat is hier in Engeland wel anders. Bij PSV speelde ik iets aanvallender, hier moet ik samen met Dale Stephens de opbouw verzorgen vanaf het middenveld. Ik mag bijsluiten als er ruimte is, maar moet ook goed mijn verdedigende taken in de gaten houden.”

Pröpper voelt zich thuis in het zuiden van Engeland. “Met mijn conditie zit het wel goed. Tijd om rustig een balletje aan te nemen is er niet, want dan zitten er direct twee man in je nek. Daar moest ik de eerste weken nog wel aan wennen, maar inmiddels weet ik wat er wel en niet mogelijk is.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here