Home Nieuws Tevreden Noorse kranten zien frustraties bij PSV aanhang: ‘Hele Philips Stadion was...

Tevreden Noorse kranten zien frustraties bij PSV aanhang: ‘Hele Philips Stadion was in beroering’

1463
0

De 1-1 remise in het Philips Stadion is goed ontvangen door de kranten in Noorwegen. De Noorse media prijzen het gelijke spel van hun favorieten in een lastige Europese uitwedstrijd.

De Noorse media vinden dat Bodø Glimt knap overeind bleef maar zagen ook de reuze kansen die gemist werden. Maar er werden ook frustraties waargenomen bij de ‘gefrustreerde’ PSV aanhang.

Dagblad Dagsavisen voelt trots na de prestatie van Bodø. De krant stelt dat PSV dominant was in het eigen Philips Stadion en dat de aanvallende plannen van Glimt niet waargemaakt konden worden. ‘PSV had in de eerste helft grote delen van de wedstrijd in handen. Na de pauze bleef de thuisploeg een probleem voor Bodø. Het grote talent Cody Gakpo trok elegant langs Marius Lode, voordat hij de bal koud in het net achter doelman Nikita Haikin schoot. Na de gelijkmaker ging de wedstrijd heen en weer, maar geen van beide teams kon het net nog een keer vinden. Zo eindigde het met 1-1, tot grote frustratie van de thuissupporters.’

Het grotere en landelijke medium Dagbladet vindt dat Bodø Glimt donderdagavond een heel stadion in beroering heeft gebracht. ‘Het Philips Stadion zat donderdagavond allerminst vol, maar ondanks enkele lege stoelen zorgden de aanwezigen voor goed geluid. De spelers van Glimt konden nauwelijks ademhalen of de liederen galmden alweer door het stadion. Bodø Glimt leverde een goede uitwedstrijd af tegen PSV en opende de Europa League-groep met één punt. Ondanks de grote kans in de extra tijd was de ploeg tevreden over de prestatie.’

De krant VG staat wijst vooral naar de twee grote kansen in de blessuretijd. ‘Hugo Vetlesen had voor Bodø Glimt dé kans om voor een perfecte start in de Europa League te zorgen, maar hij miste van dichtbij. PSV kreeg de meeste kansen, totdat de wedstrijd met een 1-1 stand de blessuretijd in ging. Daar dwong Bodø Glimt PSV-doelman Walter Benítez tot twee supersaves. Hugo Vetlesen kreeg de laatste en grootste van de kansen.’

Vorig artikelOnzekerheid slaat toe bij kritische Vertessen én Gakpo: ‘Gevoel dat ik het wel kan, komt er niet uit’
Volgend artikelEen eerste minimale ‘strijd’ van Nistelrooij met de media: ‘RKC is geen pretje’