Home Nieuws Tevreden Cocu ziet ontwikkeling bij stabiele Schwaab

Tevreden Cocu ziet ontwikkeling bij stabiele Schwaab

20
0

Phillip Cocu heeft van Daniel Schwaab een betere verdediger en mandekker gemaakt. De coach ziet de Duitser groeien en is verheugd over de ontwikkeling die Daniel Schwaab heeft doorgemaakt. Los van de prima statistieken, Schwaab verloor nog geen nationale wedstrijd met PSV, ziet de trainer de Duitser zichzelf ook als leider opwerpen.

“Hij heeft ervaring, de juiste leeftijd en hij spreekt Nederlands. Hij heeft een duidelijke verandering doorgemaakt”, zegt Cocu tegen Voetbal International. Schwaab is uitgegroeid tot een van de leiders binnen de ploeg. “Net als Jeroen Zoet, die is ook steeds nadrukkelijker aanwezig. Als een aantal jongens dit gaat doen en ze steunen elkaar ook, dan komt er beweging in. Dat is een proces, dat gaat niet zomaar, dat moet je je eigen maken. Maar er zit nu duidelijk ontwikkeling in.”

Cocu ziet tot zijn tevredenheid dat heel PSV steeds beter gaat presteren maar ook beter gaat voetballen. “We spelen iets anders dan in voorgaande seizoenen, meer naar voren en dat heeft bepaalde consequenties. De afstanden tussen de linies zijn steeds vaker goed, er wordt steeds beter samengewerkt en er wordt meer met elkaar gesproken. Maar het kan allemaal nog beter, hoor.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here