Home Nieuws Testcase voor Ramalho in de Kuip aanstaande | Feyenoord favoriet of niet;...

Testcase voor Ramalho in de Kuip aanstaande | Feyenoord favoriet of niet; het doet er voor Bosz geenszins toe

517
0

Feyenoord en PSV staan vrijdag tegenover elkaar om de Johan Cruijff Schaal en dat beloofd een kraker van jewelste te worden.

Ga maar na, landskampioen Feyenoord onderging een metamorfose onder Arne Slot en speelt ander voetbal dan te doen gebruikelijk. Arne Slot predikt aanvallend voetbal en dat gaat Feyenoord al twee seizoenen bijzonder goed af. Peter Bosz heeft ook zo zijn ideeën over voetbal en over het spel wat dit PSV moet maar ook kan spelen. De trainer is namelijk erg enthousiast over het PSV waar hij afgelopen maand kennis mee wist te maken. Bosz lijkt bovendien ook nog eens te spreken te zijn over de selectie die hij tot zijn beschikking heeft gekregen.

Daarbij kunnen we de vaak bekritiseerde verdediging eigenlijk niet ontzien gezien de karrevrachten aan tegendoelpunten van afgelopen jaren die de elftallen van zowel Roger Schmidt als Ruud van Nistelrooij te verwerken kregen. Twee trainers met een totaal verschillende aanpak en twee trainers met een andere visie en speelstijl. In de aantallen tegendoelpunten maakte het echter geen verschil.PSV bleef de tegentreffers in grote hoeveelheden incasseren.

Des te opvallender is het vertrouwen dat Peter Bosz uitstraalt alsmede toont en uitspreekt in de beschikbare verdedigers waarover de trainer kan beschikken. Bosz valt ze niet af, wat ook abnormaal zou zijn, maar straalt en spreekt uit juist te geloven in de centrumverdedigers, die eerder toch weleens geregeld opzichtig konden falen. De rol van André Ramalho bijvoorbeeld, lijkt zeker nog niet uitgespeeld, hoewel zijn contract nog maar één jaar lopende is. Ramalho gaat zoals de vlag er nu bij hangt, zelfs de kans op eerherstel krijgen komende weken. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal gaat zelfs een heuse testcase voor de Braziliaan worden.

Opzichtig uit het niets fouten maken is Ramalho niet geheel vreemd als we de laatste twee seizoenen in ogenschouw nemen. Dat moet echt uit zijn spel, wil de robuuste verdediger eindelijk voor vol worden aangezien. Dat betekent een andere focus en een andere instelling dan bijvoorbeeld in de uitwedstrijd tegen FC Sevilla, waar Ramalho ongeconcentreerd zijn taken probeerde uit te voeren en weer eens hopeloos faalde. Dat is overigens niet de laatste herinnering aan slecht verdedigen wat Ramalho aangaat. De stopper ging eerder ook opzichtig in de fout tegen SC Heerenveen in speelronde 33, om over de thuiswedstrijd tegen Rangers FC nog maar te zwijgen.

Volgens PSV-watcher Rik Elfrink kan PSV fysiek Feyenoord wellicht de baas blijven. PSV heeft een fysieke voorsprong op de Rotterdammers. Waar de journalist die insteek precies vandaan haalt, is eigenlijk best onduidelijk. In deze fase van het seizoen wordt er bij alle clubs even zoveel arbeid verricht, waardoor er nauwelijks sprake is van fysieke achterstanden.

Feyenoord is echter volgens de journalist wel de favoriet. “Feyenoord bulkt van het zelfvertrouwen. Dat zie je aan alles en is ook terecht. Beide elftallen zijn een bepalende speler kwijt geraakt. Feyenoord zag Orkun Kökçü vertrekken, PSV zag Xavi Simons vertrekken”, zegt Elfrink in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad, die in Peter Bosz geen medestander vindt in wie er wel of niet favoriet is. Het deert Bosz compleet niets, zo liet hij eerder weten.

“Ik denk dat het gemis van Simons bij PSV groter is dan Kökçü bij Feyenoord. Feyenoord haalde er met Zerrouki ook een uitstekende vervanger voor terug”, aldus de journalist, die onder de indruk is van Feyenoord. “PSV durft weer wat, maar of dat tegen Feyenoord een goede tactiek is moet vrijdag dan maar blijken.”

“Maar Feyenoord is natuurlijk ook gewoon een ploeg die op de helft van de tegenstander wil spelen. Het is de vraag of PSV met deze verdediging daar goed mee om kunnen gaan. Of ze Gimenez goed kunnen verdedigen. Dat lijkt me op dit moment de gevaarlijkste spits van Nederland. Dat is een aardige testcase voor Ramalho”, besluit Elfrink zijn visie op het geheel.


Vorig artikelOok Peter Bosz sneert naar José Mourinho: ‘Kijk uit wat je zegt’
Volgend artikelLof voor Saibari: ‘Heb je eigenlijk wel een dure nummer tien nodig?’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in