Home Nieuws Teneergeslagen Aad de Mos is kritisch op Bosz: ‘Arsenal – PSV was...

Teneergeslagen Aad de Mos is kritisch op Bosz: ‘Arsenal – PSV was een matige wedstrijd van de technische staf’

866
0

Aad de Mos beleefde een sombere voetbalzondag. Dat vertelde De Mos maandagmorgen in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De Mos doet zijn zegje over Almere City Fc – PSV en over Arsenal – PSV maar de Haagse oud-trainer, tegenwoordig woonachtig in Eindhoven, deed daarna teneergeslagen zijn verhaal over de wedstrijd Ajax – Feyenoord in Amsterdam, die hij met zijn kleinzoon van zeven jaar bezocht. De Mos oogde teneergeslagen toen hij zijn verhaal over zijn zondag deed en dat kunnen we ons maar al te goed voorstellen.

Mensen zonder inlevingsvermogen en met een gebrek aan intelligentie gingen zondag tijdens en na de wedstrijd tekeer in de Johan Cruijff Arena en hielpen de middag van duizenden mensen om zeep. De gevolgen luisterden naar veel onrust, verdriet en ongeloof op de tribunes maar vooral ook veel huilende en teleurgestelde kinderen. Ook de kleinzoon van Aad de Mos had moeite met de criminele taferelen in Amsterdam. De Mos is geraakt als hij zijn verhaal doet in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De analist bleek geen zin meer te hebben in andere voetbalwedstrijden en zei: ‘Ik had gisteren een hele zware zondag met zijn kleinzoon. Ik had er geen moeite mee om hier te komen. Een andere dag en de zon schijnt, het is prettig hier’, aldus De Mos over de evaluatie van het weekend van PSV.

De Mos ging eerder eens goed zitten voor Arsenal – PSV en kwam bedrogen uit. Want vooraf dacht de analist dat PSV wel kansen zou hebben op een gelijkspel. ‘Ik had meer van PSV verwacht. Ik had een gelijkspelletje in mijn hoofd. Ik dacht ‘het gaat goed’ dit seizoen en dus kan PSV ook in Londen wel wat bewerkstelligen’, aldus De Mos, die ook naar Peter Bosz wijst als schuldige van de nederlaag in het Emirates Stadium.

De Mos vindt simpel gezegd dat trainer Peter Bosz iets te verwijten valt rond de nederlaag tegen Arsenal. “Het kan en moet compacter in zo’n wedstrijd”, stelt De Mos vast, die met name naar het niet compact spelen van PSV wijst. Arsenal – PSV was een matige wedstrijd van de technische staf’, wijst Bosz naar het tactische plan van Bosz.

De Mos kreeg vanuit het Eindhovens Dagblad ook de vraag wat hij vindt van het groot maken van Go Ahead Eagles. De club uit Deventer is aanstaande woensdag te gast in het Philips Stadion. Net als onder Roger Schmidt werd Go Ahead Eagles geprezen.

Volgens de heren Elfrink en De Mos werd Go Ahead Eagles ‘opnieuw groot gemaakt’. Die conclusie is net helemaal terecht want Peter Bosz maakte Go Ahead Eagles niet groot maar zei slechts dat de ploeg uit Deventer erg goed voetbal speelt. ‘Dat is het handelsmerk van Peter Bosz op dit moment. Een beetje tegendraads’, zegt De Mos over de uitspraken van Bosz.

‘PSV is op weg naar zeven gespeeld met 21 punten’, zei de Haagse analist over de komende twee thuiswedstrijden tegen Go Ahead Eagles en FC Volendam. ‘PSV wint met 4-1 en 5-0’, aldus Aad de Mos.


Vorig artikelMalik Tillman biedt excuses aan maar zal ‘achter in de rij’ moeten gaan aansluiten
Volgend artikelWillem van Hanegem loopt over van irritatie en moppert opnieuw op Peter Bosz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in