Home Nieuws Perspectief voor Donyell Malen in Dortmund neemt weer toe: ‘Het werd tijd...

Perspectief voor Donyell Malen in Dortmund neemt weer toe: ‘Het werd tijd dat hij ging scoren’

428
0

Donyell Malen lijkt ook in Dortmund zijn weg te hebben gevonden. De snelle aanvaller kende een moeilijke periode bij de Duitse club maar lijkt langzaam in zijn krachten te komen.

Afgelopen weekend was Malen van waarde voor zijn werkgever door zijn stempel op de wedstrijd te drukken en weer eens te scoren. Het zorgde voor opluchting bij coach en medespelers. ‘Ik ben echt heel blij voor hem. Het werd tijd dat hij in de competitie zou scoren en dat heeft hij nu eindelijk gedaan. Ik denk dat hij nu zal doorgaan en als hij meer zelfvertrouwen krijgt, zal hij vaker gaan scoren’, aldus de achttienjarige Bellingham tegenover het TV kanaal van de Bundesliga.

Het spel van Malen maakte trainer Rose ook weer ‘optimistisch’, vertelde de trainer na afloop op de persconferentie: ‘Hij was zeer actief met en zonder bal. Hij heeft veel in de wedstrijd geïnvesteerd en uiteindelijk heeft hij zichzelf daarmee in de situatie gebracht om te scoren. Dat is het belangrijkste. Hij heeft niet afgewacht, maar heeft hier zelf voor gewerkt. Dat was vandaag beslissend; dat was goed.’

Donyell Malen opende de score tegen VfB Stuttgart en tekende daarmee voor zijn tweede treffer in totaal voor Borussia Dortmund. Opluchting alom bij Malen en dat was voor de Duitse media weer aanleiding om de centrumspits onder de loep te nemen. Er moet een last van de schouders van Malen zijn gevallen, schrijft ook Der Spiegel: ‘De verwachtingen over Malen waren hooggespannen. Na twaalf speelronden was het tegen Stuttgart dan eindelijk zo ver: het eerste Bundesliga-doelpunt van Malen.’

Komende woensdag krijgt Donyell Malen een kans om zijn goede vorm vast te houden, want dan gaat Dortmund op bezoek bij Sporting Portugal voor het vijfde duel in de Champions League.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here