Home Nieuws Felle Erik ten Hag wilde PSV niet provoceren met Ihattaren, Hugo Borst...

Felle Erik ten Hag wilde PSV niet provoceren met Ihattaren, Hugo Borst blij met winst PSV

3739
0

De bekerwinst van PSV op Ajax wordt in het land goed ontvangen. De verschillende media en analisten zagen dat PSV de bekerzege meer verdiende dan Ajax.

Uiteraard is de invalbeurt van Mo Ihattaren nog steeds een gespreksonderwerp. Zo ook bij Hugo Borst. Hugo Borst vond het heel erg raar dat Erik ten Hag besloot om Mohamed Ihattaren in te laten vallen tijdens de bekerfinale. De columnist spreekt van een ‘provocatie of een wanhoopsdaad’. De coach van de Amsterdammers beweerde dat het selecteren en inbrengen van Ihattaren niets van doen heeft met welke porvocatie dan ook maar dat het sportieve aspect telde. Dat is opmerkelijk te noemen omdat ten Hag in maart uit wist te spreken dat Ihattaren nog niet kon rennen.

Hoe dan ook, een paar minuten voor tijd besloot de coach van Ajax om Ihattaren in te laten vallen op een 2-1 achterstand tegen PSV. Borst was verrast en vermoedde dat er geen tactische overwegingen aan de beslissing ten grondslag lagen. ‘Hij is fysiek nog lang niet fit, Mo Ihattaren, dat zie je zo’, schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. ‘Dus scoren lag niet voor de hand in de vier minuutjes plus blessuretijd die hem werden toebedeeld. ‘

‘Dat onhandelbare kind inbrengen, was een provocatie’, zo gaat de columnist verder. ‘Of een wanhoopsdaad. Beide niks voor de nuchtere, rationele Ten Hag, die zich in dik drie jaar heeft bewezen als een voortreffelijke bouwer en coach van Ajax. Maar Ihattaren laten invallen, was ongepast. Hoe die jongen er mentaal aan toe is sinds hij zich 20 pond geleden meldde op De Toekomst, blijft gissen.’

AD journalist Hugo Borst is blij dat PSV won en de beker pakte. ‘Je moet er toch niet aan denken dat iemand die zo spot met zijn talent per ongeluk de 2-2 had gemaakt in die zalige Paaswedstrijd in de Kuip. PSV, vermoeid van het duel met Leicester City drie dagen eerder, was op zeker in de verlenging gezwicht en had de bekerfinale onverdiend verloren. Ten Hag zou door opportunisten zijn geprezen om zijn meesterlijke wissel en Ihattaren, tja, die had gedacht dat hij terug was’, aldus Hugo Borst.

In onderstaande video legt Erik ten Hag fel uit dat hij PSV niet wilde provoceren met het inbrengen van Mo Ihattaren. ‘Ben je gek’, reageerde de coach van de Amsterdammers.


Facebook Comments Box