Home Nieuws Ten Hag nuanceert uitspraak maar blijft bij standpunt: ‘PSV was bang’

Ten Hag nuanceert uitspraak maar blijft bij standpunt: ‘PSV was bang’

37
0

In een groot interview in Voetbal International wordt Ajax-trainer Erik ten Hag stevig aan de tand gevoeld. Hij wordt onder meer geconfronteerd met zijn opmerking dat PSV bang voor Ajax zou zijn.

Een ieder ziet wekelijks dat de Tukker niet op zijn plek is in Amsterdam. Ten Hag probeert met typische Amsterdamse uitspraken indruk te maken maar weet het tegenovergestelde te bewerkstelligen. De beste man is simpelweg zichzelf niet en leek in zijn PSV tijd prima op zijn plaats in de rol van assistent trainer. Voor de niet Ajax fan is het te hopen dat Ten Hag er bij Overmars en van der Sar jarenlang goed op blijft staan want de prestaties van het Ajax van ten Hag zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven.

Ten Hag probeerde onlangs alles en iedereen bij PSV uit de tent lokken maar kreeg louter kritiek en commentaar op zijn soms inderdaad lachwekkende uitspraken. De trainer van de nummer twee van Nederland tracht nu enige nuance aan te brengen maar lijkt ook daarin niet serieus te worden genomen.
“Ik kreeg de vraag na Heracles-thuis, of PSV gezien de stand bang zou zijn voor Ajax. Daar heb ik antwoord op gegeven. Wij hadden alleen nog maar wat te winnen, stonden zeven punten achter, PSV had alles nog te verliezen,” aldus Ten Hag. “Voor mezelf kreeg ik later de bevestiging van mijn gelijk, toen ik Marcel Brands hoorde zeggen dat hij rond het duel met ons nog nooit zo nerveus was geweest”, doelt ten Hag op zijn insteek dat PSV bang zou zijn voor Ajax.

Ten Hag blijft ook achter zijn opmerking staan. “PSV was na afloop heel stoer, en ik vind ook: als je zoals wij daar verliest, moet je nederig zijn. Dat was zeker nu ook gepast. Maar ik blijf erbij: als wij daar, in hun gedroomde kampioenswedstrijd, met 0-1 voor komen, schiet de boel in de stress. En dan was het nog maar vier punten geweest,” geeft hij aan.

De trainer van Ajax gaat verder: “Dat was ook een beetje het effect dat ik wilde creëren. Op het moment dat het niet lukt, dan komt het als een boemerang terug. Maar ik heb het nooit gezegd in de trant van: Wij tikken PSV even van de mat, of: wij zijn zo veel beter dan PSV. Integendeel. Ik heb continu aan hen de complimenten gegeven.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here