Home Nieuws Ten Hag kijkt naar PSV: ‘Je ziet de reactie uit Eindhoven, PSV...

Ten Hag kijkt naar PSV: ‘Je ziet de reactie uit Eindhoven, PSV is een sterke concurrent’

2546
0

Sportief als we zijn feliciteren we onze Amsterdamse vrienden met het behalen van de landstitel.

Voor PSV rest er niets meer dan plek 2 of 3 waarbij we kunnen stellen dat plek 2 een must geworden is. Volgend seizoen worden de pijlen weer gericht op een nieuwe landstitel en ondanks de marge die Ajax op PSV heeft, behoeven we geenszins te concluderen dat dit Ajax niet te achterhalen zou zijn. De gedachten gaan terug naar het eerste jaar van Phillip Cocu, die matig presteerde en flink onder druk stond. Het tweede jaar van Cocu en dezelfde spelersgroep resulteerde in een prachtige landstitel dus er gloort licht aan het einde van de donkere tunnel die competitiejaar 2020-2021 genoemd kan worden.

Inmiddels blikt men in Amsterdam ook vooruit op het volgende seizoen en daar weet men dat PSV middels een financiele injectie aanstalten maakt om stappen voorwaarts te maken. De winnende trainer, Eik ten Hag, weet dat zijn Ajax volgend seizoen beter voor de dag moet komen om PSV van het lijf te houden. Ten Hag hoopt ook op meer competitie en daar heeft hij natuurlijk gelijk in.

“In 2019 heeft PSV continu voor gestaan en haalden we ze vijf wedstrijden voor het einde in”, blikt Ten Hag tegenover De Telegraaf terug op de titelstrijd van twee jaar geleden. “Maar nu zijn we al heel lang en ruim de nummer 1”, vertelt de 51-jarige coach na de veroverde landstitel.

Ondanks dat Ajax met veertien punten meer kampioen is geworden, vond Ten Hag PSV een sterke titelconcurrent. “PSV was er heel veel aan gelegen om kampioen te worden. Ze moesten misschien nog wel meer dan wij en hebben ook heel veel geïnvesteerd, zeker voor PSV-begrippen. En je ziet de reactie uit Eindhoven, ze gaan nóg meer investeren”, doelt Ten Hag op de aanstaande kapitaalinjectie van mogelijk vijftig miljoen euro. “Dat is goed voor de competitie, het Nederlands voetbal en voor ons. Wij moeten ook weer een hoger niveau bereiken, worden uitgedaagd.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here