Home Columns Teleurstelling rond het Emirates Stadium | Ook sommige Arsenal-fans kwamen ‘bedrogen’ uit

Teleurstelling rond het Emirates Stadium | Ook sommige Arsenal-fans kwamen ‘bedrogen’ uit

2449
0

Na de domper in Londen gaat het vizier op winst in Almere. Die korte conclusie kunnen we trekken na afloop van de ongewone 4-0 nederlaag.

De redactie van PSV bevond zich voor en na de wedstrijd rond het Emirates Stadium in Londen en sprak met meerdere PSV-fans over de verwachtingen rond de kraker tegen Arsenal. Vele PSV fans hadden er veel vertrouwen in en zagen een remise of zelfs winst tegen Arsenal best zitten. En waarom ook niet? Het elftal van Peter Bosz draait tot op heden als een goed geoliede machine, kreeg weinig tegendoelpunten te verwerken én het vertrouwen was groot te noemen.

Kortom, alle ingrediënten leken aanwezig te zijn er een grandioze voetbalavond van te maken. Het liep allemaal anders want op een enkel plaagstootje na, liet PSV in de zestienmeter van Arsenal nagenoeg niets zien van wat maar in de buurt kwam van een serieuze doelpoging. PSV verloor met 4-0 en dat betekent dat zo’n serieuze en grote nederlaag in het brein van de gemiddelde PSV-fan iets teweeg brengt.

Vooraf, rond het Emirates Stadium bleken ook de Arsenal-fans goed op de hoogte te zijn van de prestaties van PSV in de afgelopen twee maanden. Wie denkt dat de Eredivisie in Engeland niet wordt gevolgd, komt bedrogen uit want de gemiddelde Brit is goed op de hoogte van de prestaties van de top-drie in de Eredivisie. En dus sloeg menig Arsenal-fan voorafgaand aan Arsenal – PSV het programma-boekje open om de selectie van PSV aan een nadere blik te onderwerpen.

De Arsenal-fans hoorde het hun trainer enkele weken geleden al uitspreken: ‘Dit is een ander PSV dan vorig seizoen’, zei Mikel Arteta net na de loting. De blijdschap van de Spaanse trainer na de gescoorde doelpunten zei eigenlijk al genoeg. Men bleek in en rond het Emirates Stadium goed op de hoogte te zijn van de gespeelde wedstrijden van PSV de afgelopen twee maanden. Gekscherend gezegd, kwamen meerdere Arsenal-fans eigenlijk ook min of meer bedrogen uit want zij hadden duidelijk hogere verwachtingen van het spel van opponent PSV.

Terug naar de PSV-fans rond het Emirates Stadium. Enkele honderden PSV-fans bevonden zich niet in de uitvakken beneden op de eerste ring en hadden de beschikking over kaarten op andere vakken. Ook onder die groepen fans bleek het vertrouwen groot te zijn. Na de wedstrijd was dat wel anders. Veel teleurstelling maar ook ongeloof onder de PSV-fans rond het stadion van Arsenal, want hoe vaak verliest PSV nu met deze ontluisterende cijfers? Het gemopper op de eigen ploeg, de vier tegendoelpunten en licht ongeloof over de afstraffing, zorgden voor veel teleurstelling rond het stadion.

Hoe vaak verliest PSV met deze cijfers? Het antwoord is helder. Gelukkig slechts een enkele keer per jaar maar ook weleens jaren achterin niet. Niet in de Eredivisie maar ook niet in Europa. De enorme teleurstelling is verklaarbaar. Er bleken ook fans te zijn die de tweede helft niet meer wilde aanschouwen en in de rust zelfs de stadionpoorten achter zich lieten, bleek uit enkele reacties tegenover de redactie PSV Inside.

Kortom, een 4-0 nederlaag doet iets met de gemoedstoestand van de gemiddelde PSV-fan en dus was de teleurstelling na afloop rond het uitvak en bij de andere PSV-fans goed merkbaar. En de gemiddelde Arsenal-fan? Euforisch, tot opgelucht maar ook erg blij met het spel van hun favorieten. Ook de spelers van Arsenal roemden na afloop de uitbundige sfeer in het Emirates Stadium. De gemiddelde Arsenal-fan hield vooraf duidelijk geen rekening met een forse overwinning getuige de reacties na afloop én de gesprekken vooraf die de redactie van PSV Inside had met groepjes Arsenal-fans.

PSV viel gewoon tegen in Londen, zo eerlijk moeten we zijn. Het spel in de eigen zestien én in de zestienmeter van Arsenal was ondermaats te noemen. De analyse van Pieter Zwart namens Voetbal International blijkt dan ook hout te snijden: ‘PSV is alleen goed met bal’, aldus de analyserende Zwart bij Voetbal International.

Gelukkig was daar na afloop ook nog de uitstekende analyse van Peter Bosz, die de pijn van de nederlaag toch enigszins deed verzachten. Want inderdaad, PSV moet leren van de gemaakte fouten (lees kort dekken), om die lessen tegen Sevilla en Lens in de praktijk te kunnen gaan brengen, om vervolgens af te sluiten met een revanchepartij van jewelste tegen Arsenal in het Philips Stadion.


Vorig artikelSchakelen tussen Arsenal en Almere City mag geen enkel probleem zijn, Peter Bosz wil niets horen over Almere-stadion
Volgend artikelHet Eredivisie-seizoen: wordt dit het jaar van PSV?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in