Home Nieuws Teleurstelling na verdedigend falen

Teleurstelling na verdedigend falen

23
0

De reacties na afloop van de winst in Doetinchem waren veelzeggend. Het elftal van Cocu schaamde zich voor het eigen optreden.

“Hoe we in de tweede helft in eerste instantie voor de dag komen, dat is schandalig. We moeten de beelden morgen (zondag, red.) nog eens goed nabespreken en kijken wat er beter kan. Dit kon echt niet. Gelukkig liepen we daarna wel weer uit.”
Volgens Bruma ging er van alles mis op De Vijverberg, waar PSV De Graafschap na een 0-3 voorsprong nog tot 3-3 liet terugkomen. “Het was heel slordig, bijna schandalig. In de tweede helft ging het bijna helemaal mis. Schandalig dat we nog bijna punten hebben weggegeven. Dat mag niet. Gelukkig was het tegen De Graafschap en wordt het nog 3-6, maar speel je tegen een sterk team dan is het over en sluiten. Iedereen was boos, we speelden allemaal zwaar onder de maat. Het gaat op meerdere fronten fout. We moeten de kansen inderdaad ook beter afmaken in eerste instantie, ook al scoren we wel zes keer. Bij De Graafschap mochten we geen punten laten liggen en dat is gelukkig niet gebeurd. De situaties zullen zondag worden nabesproken en daarna gaat het vizier op het thuisduel met VfL Wolfsburg.”

Luuk de Jong kan niet geloven wat er zaterdag op de Vijverberg gebeurde. De Jong vindt het schandalig dat zijn ploeg De Graafschap terug liet komen van 0-3 naar 3-3. “Je mag De Graafschap niet zoveel ruimte geven. Toch laten we het gebeuren. Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Ik heb er echt geen woorden voor. Het was een bizarre wedstrijd. Ongelofelijk dat, met alle respect, De Graafschap na 0-3 nog terugkomt tot 3-3. Ik weet dat het hier op De Vijverberg kan spoken. Maar dat dit in de tweede helft gebeurt, kunnen we onszelf verwijten. Daar gaan nog harde woorden over vallen. We moeten dit analyseren met het team.”

Ook de cynische reactie van Cocu na afloop sprak boekdelen. “Het contrast in de tweede helft is zó extreem, dat mag ons nooit overkomen. Dat zit bij ons puur in de concentratie”, zei Cocu tegen FOX Sports. “Je moet gewoon je taken uit blijven voeren, niet uit positie gaan lopen. En bij 2-3 al helemaal niet. We hebben geluk dat we ons terug in de wedstrijd konden knokken. We werden wakker bij 3-3. Dan kom je op 4-3 en volgt er een ongelooflijke scrimmage voor de goal waar het weer gelijk kon worden.”

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here