Home Nieuws Teleurgestelde Xavi Simons spreekt zijn frustratie uit: ‘Het zit me écht dwars’

Teleurgestelde Xavi Simons spreekt zijn frustratie uit: ‘Het zit me écht dwars’

2100
0
Xavi Simons

Xavi Simons baalt enorm van het 1-1 gelijkspel van PSV tegen Vitesse. De aanvallende middenvelder blonk andermaal uit, maar kon nieuw puntverlies niet voorkomen.

Simons was niet te pruimen na de remise in Arnhem. Het was alweer de vijfde keer dit seizoen dat PSV niet tot winst wist te komen tegen een ploeg uit het rechterrijtje. Simons wist de score tegen Vitesse al snel te openen, maar zag PSV vervolgens ver terugzakken qua niveau. “an denk je: we hebben het. Maar de mentaliteit mag en kan niet zo zijn: na die 1-0, moet je 2-0, 3-0, 4-0 maken. Dat is teleurstellend, als PSV zijnde moet je gewoon met drie punten terug naar Eindhoven…”, baalde hij voor de camera van ESPN.

Simons kijkt met een jaloerse blik naar Feyenoord, dat zondag een voorschot op het kampioenschap leek te nemen met een 2-3 zege op Ajax. “Je ziet wel dat wij iets missen. Als je naar Feyenoord kijkt: het is écht mooi hoe hun voetballen. Die intensiteit… Toch: als je ons ziet trainen, zie je dat ook. Dan zijn we scherp, hebben we echt veel kwaliteit. En dan – met alle respect voor Vitesse – speel je hier 1-1. Dat moeten we met z’n allen bespreken: dit kan écht niet.”

Simons mag zich komende week melden bij het Nederlands elftal. Dat zal hij doen met een nare smaak in zijn mond. ,Dit gelijkspel zit me echt dwars. Voor mij is de club het belangrijkst, daar speel je een heel seizoen mee. Natuurlijk kijk ik ernaar uit om me te melden bij Oranje, met de beste voetballers van ons land. Dat is een eer, maar dit doet nu veel pijn.”


Vorig artikelSimons en Bakayoko enige lichtpuntjes bij dolend en de bal rondspelend PSV
Volgend artikelL’Équipe: Xavi Simons staat niet open voor terugkeer naar Paris Saint-Germain

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in