Home Nieuws Hoe zou teleurgestelde Stijn Spierings naar Lens – PSV hebben gekeken? ‘Hij...

Hoe zou teleurgestelde Stijn Spierings naar Lens – PSV hebben gekeken? ‘Hij is voor PSV’

11766
0

Stijn Spierings is tegenwoordig weer voetballer van Toulouse. Wie had dat gedacht nadat de middenvelder eerder uitsprak nog niet terug naar Nederland te willen en dus afzag van een contract bij PSV?

Spierings bleek afgelopen zomer een gewilde speler op de Franse en internationale transfermarkt te zijn. Inmiddels is de middenvelder weer terug bij Toulouse en vertelde hij maandagavond erg teleurgesteld te zijn in zijn nog altijd eigenlijke werkgever Lens. Dat opmerkelijke verhaal vertelde de middenvelder maandagavond nogmaals toen hij middels een telefoonverbinding rechtstreeks in de uitzending van Rondo te gast was.

Spierings blijkt dus nog altijd teleurgesteld te zijn in Lens, dat hem naar eigen zeggen geen echte kans heeft gegeven. Spierings droomde van Champions League-voetbal en helemaal net na de loting, die hij live met zijn teamgenoten van Lens keek.

RC Lens schreef Spierings echter niet in voor de Champions League en dat was een flinke tegenvaller te noemen voor de speler die graag tegen PSV had willen spelen. Inmiddels schrijft het Franse medium L’Équipe over een ‘castingfout’ van RC Lens. Volgens de Franse sportkrant heeft Lens niet goed gekeken naar de kwaliteiten van Spierings en zijn er inschattingsfouten gemaakt door de scouts van Lens.

“Zijn technische vaardigheden sluiten niet aan bij wat trainer Franck Haise wil. Spierings heeft de neiging om het spel steeds te vertragen. Hij versnelt niet en kan het tempo moeilijk opvoeren. In een team dat countert en afwacht kan hij zeker nuttig zijn, alleen speelt Lens niet zo. Het team zet hoog druk”, klinkt het niet bepaald positief.

Hoe zou Spierings dinsdagavond naar zijn eigenlijke werkgever hebben gekeken in het thuisduel tegen PSV? Zoals gezegd baalt de middenvelder nog altijd van de situatie in Lens. De teleurstelling kon hij maandagavond maar nauwelijks onder stoelen of banken steken in de uitzending van Rondo. Analist Rafael van der Vaart voelde de gemoedstoestand van Spierings goed aan en vroeg de middenvelder vroeg voor wie hij eigenlijk is dinsdagavond.

‘Ben je voor Lens of voor PSV?’, aldus Van der Vaart, die een hardop lachende Spierings hoorde zeggen dat hij beter zijn mond kan houden omdat hij nog onder contract staat in Lens. Het antwoord van Spierings liet zich dus wel raden.


Vorig artikelBelgische krant volgt verrichtingen PSV op de voet, dus ook de PSV-fan die het hart van een Lens-fan stal
Volgend artikelGaat de bond met de onrechtmatige vele petten op PSV en PSV-fans straffen in Sevilla?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in