Home Nieuws Teleurgestelde Guus Til trapt niet in prikkelende vraagstelling ESPN maar geeft wel...

Teleurgestelde Guus Til trapt niet in prikkelende vraagstelling ESPN maar geeft wel zijn mening over veelbesproken Bosz-uitspraken

5443
0

De verslaggever van dienst probeerde in het interview met Guus Til na afloop van Excelsior – PSV de nodige prikkelende antwoorden los te krijgen bij de aanvaller maar slaagde daar niet in.

Guus Til liep enigszins mopperend het veld af nadat hij zijn rugnummer op het bord langs de kant zag verschijnen en dat bleek voor ESPN na afloop voer voor het stellen van enkele prikkelende vragen. Til trapte er echter niet in en bleef vooral naar zichzelf wijzen. Til gaf aan dat de ruimtes groter werden en hij daarom kans zag zijn stempel op de wedstrijd te drukken door het maken van een doelpunt. Totdat hij naar de kant werd gehaald.

Til haastte zich te zeggen dat hij vooral teleurgesteld was dat hij nog niet wist te scoren in plaats van naar de trainer te wijzen die hem naar de klant haalde. Duidelijk was dat de ESPN-verslaggever daar juist wel naar op zoek was. Tegelijkertijd gaf de aanvaller een uitstekende analyse van hoe de wedstrijd tactisch in elkaar stak. In gesprek met ESPN kreeg Guus Til verder ook nog de vraag wat het lastigste was voor PSV in de eerste helft. “Dat was er doorheen komen. Heel veel teams zakken massaal in tegen ons en dat is een van de moeilijkste dingen in het voetbal”, aldus Til. “Als je dan één of twee kansen krijgt, moeten ze vaak al zitten, want anders gaat het er niet opener op worden. Gelukkig maken we hem dan snel na rust waardoor het in de tweede helft makkelijker wordt.”

Gevraagd werd ook of PSV niet opportunistischer had moeten spelen. “Ik ben daar niet zo van. Wat je bij topteams vaak ziet is dat ze bij teams die laag spelen de zestien omsingelen en van daaruit de bal erin gooien. Alle ballen die er dan weer uitvallen, vang je weer op. Je moet dan alleen wel goed staan, anders krijg je die counter om de oren. Dat vergt veel discipline, maar dat is naar mijn mening de beste manier.”

Til ging verder: “Tegen NEC wilden we te snel de bal achter de verdediging gooien en dan krijg je meer een pingpong wedstrijd. Dat wil je niet als een topteam. Dat hebben we vandaag in de tweede helft veel beter gedaan. In de eerste helft ging dat nu ook nog niet goed, maar dat hebben we in de rust goed besproken. De tweede helft was zakelijk en gewoon goed.”

Til werd ook nog gevraagd naar de nederlaag in Nijmegen. De middenvelder was van mening dat de nederlaag van afgelopen zaterdag niet te wijten was aan gemakzucht, waar eerder naar gewezen werd. Ook werd Til gevraagd om te reageren op de veelbesproken uitspraken van Peter Bosz. Til en zijn teamgenoten zouden ‘hautain’ en ‘arrogant’ gespeeld hebben. “Ik vond het persoonlijk niet gemakzucht”, zegt Til daarover. “Het is moeilijk, want je hebt ook een onderbewustzijn natuurlijk en ik kan niet voor iedereen spreken”, aldus de aanvallende middenvelder middels zijn prima en heldere analyse na afloop van Excelsior – PSV.


Vorig artikelDe landstitel nadert met rasse schreden maar PSV zou één groot voordeel ten opzichte van Feyenoord hebben
Volgend artikelLuuk de Jong en ESPN drijven spot met Amsterdamse aandelensoap, wissel deed Driouech veel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in