Home Nieuws Teleurgestelde FC Utrecht spelers loven spel PSV, Henk Fraser onder de indruk

Teleurgestelde FC Utrecht spelers loven spel PSV, Henk Fraser onder de indruk

4366
0

De 6-1 nederlaag van FC Utrecht in Eindhoven is hard aangekomen bij de Domstedelingen.

Een nederlaag was ingecalculeerd maar de zes tegentreffers laten zo hun sporen na in de Domstad. Vooraf had Nick Viergever er nog alle vertrouwen in om eindelijk eens een einde te maken aan de dramatische statistieken die FC Utrecht in Eindhoven kent.

Op trainingscomplex Zoudenbalch van Utrecht werd de nederlaag dan ook lang nabesproken en geanalyseerd. De enige goal die voor de Domstedelingen viel kwam van Sander van de Streek. De middenvelder was onder de indruk van het spel en de klinische manier van afwerken van PSV.

“We zijn te naïef op bepaalde momenten en we missen de duelkracht. Dan zie je dat PSV een topclub is en dat keihard afstraft”, vertelt de middenvelder tegen ESPN. ‘In tweede helft laten we elkaar vallen, als team. De naïviteit killt ons vandaag.”

Van de Streek was onder de indruk van de slimmigheden van het gehele elftal van Ruud van Nistelrooij. “PSV liet ons af en toe voetballen in bepaalde ruimtes om vervolgens keihard toe te slaan met pressing. Het plan voor de tweede helft was om lange ballen te gaan spelen om ‘hun val’ te ontlopen, maar dit slaagde niet. Het valt alleen maar onszelf te verwijten, aldus een teleurgestelde Van de Streek.

De trainer van Utrecht had zich vooraf goed ingelezen in de speelstijl van PSV en het druk zetten van de ploeg van Ruud van Nistelrooij. Het mocht niet baten en dus wijst men naar de eindverantwoordelijke, die nog niet top weet te presteren met zijn elftal. “Ik moet daar na tien wedstrijden echt iets op gaan vinden. Misschien moeten we een keer echt door het ijs zakken zoals vandaag. Het stoort mij dat je bij 3-1 de score groter laat worden. Nu is het een dik pak slaag.”

Fraser geeft daarnaast wel aan niet te twijfelen aan zichzelf na de nederlaag tegen een goed en agressief spelend PSV. “Nee, ik heb geen twijfels. Mijn belangrijkste opdracht is om er een team van te maken. Dat is nog niet gelukt. Daar ben ik keihard mee bezig, dat is nog niet voldoende dus daar ben ik mee aan de slag”, aldus de momentele geplaagde oefenmeester.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here