Home Nieuws Hoofdschuddend en teleurgesteld zag Van Hanegem Xavi Simons vertrekken: ‘Hij had beter...

Hoofdschuddend en teleurgesteld zag Van Hanegem Xavi Simons vertrekken: ‘Hij had beter bij PSV kunnen blijven’

3334
0

Begin met Willem van Hanegem niet meer over Xavi Simons want het Feyenoord-icoon wordt niet bepaald enthousiast over de bij PSV vertrokken aanvaller.

Eigenlijk is Willem van Hanegem teleurgesteld in de keuze van de jonge topvoetballer. En als ‘De Kromme’ teleurgesteld is, steekt hij dat niet onder stoelen of banken. En dus moet Xavi Simons eraan geloven want Van Hanegem begrijpt niets van de keuze van Simons om naar voetbalclub Red Bull Leipzig te vertrekken.

Van Hanegem spaart Simons niet want de oud-topvoetballer en huidig analist denkt dat Xavi Simons er niet verstandig aan heeft gedaan om PSV achter zich te laten. Simons kon de lokroep van Paris Saint-Germain niet weerstaan en koos voor een opvallende huurconstructie met RB Leipzig. Geen goede keuze, zo denkt Van Hanegem.

Simons maakte er een mooi verhaal van donderdagmiddag en somde zo op waarom hij denkt dat Red Bull Leipzig de ideale vervolgstap voor hem is. Een aantal ‘open deuren’ verder bleek Simons nog steeds niets inhoudelijks te hebben gezegd over zijn vertrek bij PSV, behalve dat het een kwestie van ‘gevoel’ bleek te zijn.

Hoe dan ook, Xavi Simons vertrok plotsklaps bij PSV, zoals ook Ruud van Nistelrooij plotsklaps bij PSV vertrok maar Willem van Hanegem is in ieder geval niet bijster enthousiast over de carriere planning van Simons. Van Hanegem is stellig en denkt dat Simons beter bij PSV had kunnen blijven.

“Voor zijn ontwikkeling”, zegt hij in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad. “Ik werd moe van de mensen in Nederland die zeiden dat er geen betere speler is dan Simons. Doe nou even rustig aan, man.”

Van Hanegem vergelijkt Simons met leeftijdgenoten als Jude Bellingham van Real Madrid en met andere grote jonge toptalenten. “Die spelen net even wat beter, hè. Die zijn een stukje verder. Simons is natuurlijk wel een aardige speler, maar hij had beter hier kunnen blijven”, wijst hij naar PSV en Eindhoven, om vervolgens de voetbalclub Red Bull Leipzig terecht in diskrediet te brengen.

“Nu komt ‘ie bij een ploeg, dat RB Leipzig. Dat is al een tijdje best een goed elftal, maar je denkt nooit: ‘ik ga eens naar Leipzig kijken’. Het is alleen maar rennen, vliegen en hollen wat ze doen”, aldus Van Hanegem in zijn scherpe mening over de Duitse club zonder aanzien en uitstraling.


Vorig artikelGeruchten over interesse in Bologna-middenvelder Jerdy Schouten worden slechts deels ontkracht
Volgend artikelBetaalbare en ervaren Mexicaanse verdedigers gelinkt aan PSV | Mexicaans international én verdediger van gedegradeerd Espanyol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in