Home Nieuws Telesport: Interesse Fenerbahce is serieus

Telesport: Interesse Fenerbahce is serieus

17
0

De geruchten vanuit Turkeije over vermeende interesse van Fenerbahce is meer dan serieus, meldt de Telegraaf.

Nadat eerder Turkse media al melding maakten van interesse van Fenerbahce in Phillip Cocu weet De Telegraaf te melden dat deze interesse daadwerkelijk serieus is. De nummer twee van Turkije wil Cocu per direct vast leggen. Cocu zou zelf al enkele weken op de hoogte zijn dat zijn naam hoog op de lijst van de Turkse ploeg staat. Contact met PSV is er echter nog niet gelegd.

Dat zou de reden kunnen zijn dat Cocu PSV nog niet heeft ingelicht. Ali Koç, de nieuwe president van Fenerbahçe, heeft vrij recent de Fransman Damien Comolli aangesteld als technisch directeur. Comolli is erg goed op de hoogte van het Nederlands voetbal. Als technisch directeur van Tottenham Hotspur had hij Martin Jol als trainer, terwijl hij bij Liverpool Luis Suarez naar Engeland haalde. Hij was destijds de enige die in de spits een wereldster zag. Nu zou de Fransman Cocu naar Istanbul willen halen, die naar mening van Comolli een van de beste Nederlandse trainers is.

Bij Fenerbahce zou Cocu er bovendien financieel hard op vooruit kunnen gaan. Hij zou in Istanbul het vijfvoudige kunnen gaan verdienen als wat hij bij PSV krijgt. De best betaalde spelers van de club ontvangen zo’n vijf miljoen euro netto en de hoofdtrainer heeft een salaris wat hierbij in de buurt zit.

Wat voor de Turkse club een extra aanbeveling is om voor Cocu te gaan is dat hij bij Barcelona meer dan tweehonderd wedstrijden heeft gespeeld en bovendien ook meer dan honderd keer voor het Nederlands elftal uit kwam. De Turken werken graag met een Nederlandse trainer. Dick Advocaat had vorig jaar een nieuw contract kunnen tekenen, maar hij wilde terugkeren naar Nederland. Advocaat was echter wel vol lof over de club.

Koç zou als nieuwe president bijna honderd miljoen euro willen investeren om Fenerbahçe aan een nieuwe landstitel te kunnen helpen.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here