Home Nieuws Telegraaf: Selectieve verslaggeving NRC

Telegraaf: Selectieve verslaggeving NRC

20
0

Rond het uitlekken van vermeende inkomensgegevens van contracten van diverse PSV spelers, is de verslaggeving van de Telegraaf opmerkelijk positief te noemen. De krant kiest vaak voor de ‘aanval’ en laat daarbij regelmatig feiten onbenoemd of dikt geruchten juist aan. De krant ‘beschuldigd’ in deze case juist het NRC van selectieve berichtgeving.

De Telegraaf benoemd in het artikel over PSV de problemen bij FC Twente waar eerder vervalste contracten naar buiten kwamen. Zo bleek er een andere overeenkomst te zijn met investeringsfonds Doyen Sports, een waarin verboden bepalingen over de zeggenschap bij transfers stond, dan er door de club was ingeleverd bij de voetbalbond. De Telegraaf benadrukt meteen dat in het geval van PSV van dergelijke misstanden geen sprake is.


De Telegraaf beticht juist NRC van andere verslaglegging. ‘Het NRC probeert een sausje van maatschappelijke relevantie over het snuffelen in de gegevens te smeren door te ‘onthullen’ dat de Eindhovense topclub met behulp van kampioensbonussen, tekengelden en uitgekeerde percentages van de transfersom het met de gemeente Eindhoven afgesproken salarisplafond van 1 miljoen euro omzeilt. Er was geen datalek voor nodig om dit te weten, omdat PSV altijd openlijk heeft gecommuniceerd, dat het salarisplafond betrekking heeft op het basissalaris. De club heeft er ook nooit een geheim van gemaakt andere financiële constructies aan te wenden om ondanks het salarisplafond toptalent te strikken en vast te houden.

Zo wist PSV twee jaar geleden Memphis Depay en Georginio Wijnaldum te verleiden hun contract te verlengen en een extra seizoen in Eindhoven te blijven door hen te laten meedelen in de toekomstige lucratieve transfer. Het beleid wierp zijn vruchten af, want PSV werd dat seizoen voor het eerst in zeven jaar weer kampioen’, schrijft de Amsterdamse krant.

Ook over Andres Guardado weet de krant te melden dat er geen ontoelaatbare zaken aan het licht gekomen zijn.

Uit de gegevens komt naar voren, dat PSV gebruik heeft gemaakt van de uitzonderingsregel in de afspraken met de gemeente Eindhoven, dat in incidentele gevallen het basissalaris kan worden overschreden. Dit blijkt van toepassing op het salaris van Andres Guardado, die 1.375.000 miljoen euro opstrijkt.


Facebook Comments