Home Nieuws Telegraaf-journalisten Driessen en Verweij: Reis PSV-selectie naar Ibiza kan niet

Telegraaf-journalisten Driessen en Verweij: Reis PSV-selectie naar Ibiza kan niet

1221
0

Net als onder de meeste andere journalisten maakt de korte reis naar Ibiza die de selectie deze week maakt, ook onder De Telegraaf-journalisten het nodige los. Waarom? Het is een groot raadsel?

De feestweek na de festiviteiten rond de landstitel werd niet bekritiseerd in de zin dat er over competitievervalsing wordt gesproken maar nu het feest zich naar een locatie zo’n 1800 kilometer verderop verplaatst, is het land te klein. Het pas volledig in de hedendaagse cultuur van Nederland, waar alles maar dan ook alles tot in den treuren wordt dood geanalyseerd, becommentarieerd alsmede bekritiseerd.

Bij De Telegraaf is men dan ook niet te spreken over de drie dagen Ibiza die de PSV-selectie deze week op de agenda heeft staan. Dat die selectie net zo fit terugkeert van het eiland als dat er heen gevlogen werd, doet er klaarblijkelijk niet toe. Mike Verweij vindt het in ieder geval belachelijk dat PSV deze week naar Ibiza vertrekt om feest te vieren, nog vóór de laatste wedstrijd van het seizoen tegen RKC Waalwijk. De journalist snapt niet waarom dat niet nog even iets langer kan wachten.

Tijdens Kick-Off Podcast wordt de wedstrijd van PSV tegen Fortuna Sittard besproken. Peter Bosz was na afloop niet tevreden, maar Jeroen Kapteijns stelt dat dit vooraf wel verwacht kon worden. “Hij voert wissels door, ze organiseren een vakantietripje naar Ibiza. Als hij het nou allemaal zo belangrijk vindt, dan helpt dat natuurlijk niet. Ik denk ook niet dat het bij die gasten leeft zoals het bij hem leeft.”

Verweij heeft een nog scherpere mening over de beslissing van PSV om deze week een vakantie te plannen. “Ik moet wel zeggen, dat tripje naar Ibiza, en we zullen wel weer heel Eindhoven over ons heen krijgen. Maar dat dat in een seizoen gebeurt, vind ik echt knettergek. Het gebeurt vaker en ze zullen hem vast wel winnen tegen RKC: PSV heeft heel veel kwaliteiten. Ik mag ook hopen dat Peter Bosz zijn spelers gigantisch weet de motiveren voor die wedstrijd. Maar anders is het gewoon competitievervalsing.”

De journalist doelt dan op de strijd om degradatie. Eén van RKC en Excelsior gaat na de laatste speelronde op plaats zestien van de ranglijst eindigen, waardoor dat team veroordeeld is tot het spelen van de play-offs om promotie/degradatie. Op basis van het doelsaldo heeft RKC momenteel een voorsprong van drie goals. RKC speelt dus uit bij PSV, terwijl Excelsior naar stadgenoot Feyenoord toe moet. “Ik vind echt dat je dit niet kunt maken naar Excelsior toe”, vervolgt Verweij. “Je weet, tijdens een vakantie in Ibiza wordt er gedronken en gefeest. Dat zagen we ook al tijdens de huldiging. Dit moet je gewoon niet doen”, klinkt het.

Feyenoord boekte als kampioen vorig jaar eveneens een trip naar Ibiza vóór de laatste competitiewedstrijd, maar dat begreep Verweij wel beter. Daar zegt de journalist het volgende over: “Feyenoord heeft toen wel gezegd dat ze het lieten afhangen van andere resultaten. En als het echt heel belangrijk zou zijn voor de competitie, zouden ze het niet doen. Toen bleek dat die (laatste, red.) wedstrijd helemaal nergens meer om ging, zijn ze volgens mij alsnog gegaan. Dat vind ik wel een wezenlijk verschil.”

Ook voor Valentijn Driessen geldt dat hij niet te spreken is over de korte trip naar Ibiza. De criticaster van De Telegraaf reageerde in de uitzending van Vandaag Inside kort en bondig en zei: ‘Dat kan gewoon niet’, aldus Driessen, die dus net als zijn collega van De Telegraaf niet achter het geheel staat.

“Ze wilden zo graag die records hebben. Ze hebben het tegen NEC al laten lopen en tegen FC Utrecht. Als je dan nu ook nog de eindstand van de competitie gaat bepalen, want RKC is gewoon een zwakke ploeg. Luuk de Jong moet topscorer van Nederland worden, dus die moet er sowieso drie of vier maken. Daar kan Excelsior wel van profiteren en dat hoort niet nee”, overdrijft Valentijn Driessen


Vorig artikelDe Telegraaf | Vertrek aanstaande: ’45 à 50 miljoen euro schat ik’, ‘Ik zit dicht bij die 75’
Volgend artikelWesley Sneijder haalt uit en snapt niets van alle ophef en kritiek: ‘Competitievervalsing PSV, wat een onzin’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in