Home Nieuws Telegraaf-analist oneens met alle kritieken en ziet potentie bij Ramalho

Telegraaf-analist oneens met alle kritieken en ziet potentie bij Ramalho

1249
0

De Braziliaanse centrale verdediger André Ramalho krijgt met name dit seizoen en een deel van het vorige seizoen veel kritiek te verwerken.

De Braziliaan lijkt dan ook de kop van jut te zijn. Wat met name opvalt is dat Ramalho dit seizoen veel meer kritiek krijgt dan in zijn eerste seizoen bij PSV, toen Roger Schmidt nog de scepter zwaaide en de Braziliaan op diens voorspraak voor 2,5 miljoen euro naar PSV werd gehaald.

Die transfersom heeft PSV allang in zijn geheel afgeschreven en het is op dit moment dan ook de vraag of PSV het aflopende contract van Ramalho zal gaan verlengen. Op 30 juni 2024 loopt het drie jaar lopende contract van de mandekker, die meermaals heeft aangegeven nog eens een keer in zijn vaderland te willen spelen, af waardoor er een transfervrije status ontstaat.

Aan het begin van dit seizoen leek de Spaanse club Celta de Vigo interesse te hebben maar er werd niet doorgepakt voor Ramalho in het noord-westen van Spanje. Terug naar het heden want André Ramalho ligt de laatste weken stevig onder vuur bij PSV. Toch werkt de Braziliaanse verdediger ook goede wedstrijden af. In Almelo maakte Ramalho een ijzersterke indruk in het Eredivisie-duel tegen Heracles Almelo.

Althans, die mening openbaart De Telegraaf-rapporteur Martijn Meerdink, die Ramalho opneemt in zijn Elftal van de Week.

Meerdink ligt zijn keuze toe. “Hij heeft het niet altijd even makkelijk, kreeg wat kritiek de laatste tijd, maar was soeverein tegen Heracles”, zegt Meerdink in De Telegraaf. “Is dat dan omdat het verschil tussen Eredivisie en Europees hem net te veel is, of omdat hij toch écht de potentie heeft? Ik ben benieuwd of hij met echt vertrouwen, ook internationaal stappen kan maken. Gezien zijn leeftijd, zou dat alleen maar beter moeten worden met zijn ervaring.”

Meerdink zag Ramalho scoren tijdens de 6-0 zege op Heracles. Na de goede goal van de Braziliaan lukt het bijna nog een keer te scoren. “Hij scoorde ook en dat is ook een kwaliteit bij hem: als hij zich voorin bemoeit, heeft hij ook écht een enorme drive te scoren”, aldus Telegraaf-analist Martijn Meerdink over de zo veel bekritiseerde André Ramalho.


Vorig artikelPSV rijgt de overwinningen aaneen maar PSV-iconen laten tegengeluid horen: ‘Niemand zegt wat tegen Veerman’
Volgend artikelPOLL | Guus Til verdient een basisplaats tegen RC Lens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in