Home Nieuws Tekst en uitleg rond de afgekeurde goal van Luuk de Jong |...

Tekst en uitleg rond de afgekeurde goal van Luuk de Jong | Hoe ver ga je terug?

3172
0

Geen doelpunt maar een stevige vermaning en waarschuwing. Dat bleek de oogst voor Luuk de Jong te zijn na diens schitterende treffer net voor rust op Het Kasteel.

In de wedstrijd Sparta-PSV ontstond net voor rust een opvallend moment, die leidsman Higler deed besluiten de VAR te raadplegen, alsmede naar het scherm te gaan kijken. Op slag van rust was er ineens veel te doen rondom de afgekeurde openingstreffer. Een schitterende openingstreffer wel te verstaan want ogenschijnlijk nonchalant zette Luuk de Jong de zijkant van zijn hoofd tegen de bal, die prachtig de hoek invloog.

Luuk de Jong dacht de 0-1 binnen te koppen, maar door een overtreding in de aanloop van de aanval ging het doelpunt niet door. Voor de camera’s van ESPN gaat arbiter Dennis Higler in op de beslissing, die opmerkelijk te noemen is.

“De spelregel zegt dat wij moeten kijken naar de aanvalsfase”, stelt Higler. “Is de bal helemaal uitverdedigd, dan houdt die aanvalsfase op, maar je ziet eigenlijk dat PSV de controle behoudt. Ze behouden het balbezit en daarmee de controle, en ze zijn continue rondom de zestien aan het voetballen. Het is niet zo dat de bal teruggaat naar de middenlijn, dan houdt de aanvalsfase op.”

“Nu voetballen ze zijwaarts, voorwaarts, en inderdaad, De Guzman is terug in positie. Maar dat is in dit geval geen argument. Die aanvalsfase is één fase waarin wordt gescoord. En dan wordt er dus gekeken of er overtredingen aan vooraf zijn gegaan. En dit geval heb je te maken met een duidelijke overtreding.”


Vorig artikelBakayoko: ‘Wij zijn PSV’ | 5 schoten, 16 balcontacten in het strafschopgebied én een schitterende treffer
Volgend artikelVIDEO | Xavi Simons ziet PSV op Spangen excelleren en kan niet anders concluderen dat hij een ijzersterk PSV heeft verlaten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in