Home Nieuws Tegenvallende Ramalho, die meer in zijn mars heeft, op weg naar de...

Tegenvallende Ramalho, die meer in zijn mars heeft, op weg naar de uitgang: ‘Bron van onrust’

14585
0

André Ramalho, grote robuuste en sterke Braziliaanse verdediger. PSV betaalde slechts 2,5 miljoen euro aan Red Bull Salzburg.

Het bleek weer eens wat anders. Een Braziliaanse centrumverdediger in plaats van een swingende aanvaller of middenvelder. Ramalho had tot zijn jaren in Oostenrijk eigenlijk nooit geproefd van internationale wedstrijden voor zijn land en dacht met een verhuizing naar PSV daar wel voor in aanmerking te komen. Roger Schmidt kende de stopper nog van zijn jaren in Oostenrijk, bij de club waar hij internationale roem mee wist te vergaren.

André Ramalho kon voor slechts 2,5 miljoen van de Red Bull club worden overgenomen dus die som is inmiddels wel tegen lagere bedragen dan te doen gebruikelijk, volledig afgeschreven. PSV en Ramalho wisten goed te starten en de Braziliaan maakte indruk, maar langzaam werd zijn niveau wat minder en bleek ook de snelheid van de verdediger een obstakel te zijn. Van foutloos naar kleine foutjes en van kleine foutjes naar flinke blunders. Dat was helaas ook André Ramalho. De nederlaag van PSV tegen Rangers FC begon toch echt bij de Braziliaan en de gelijkmaker van Milan van Ewijk in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen, begon toch echt bij Ramalho.

Inmiddels houdt iedereen er rekening mee dat de Braziliaan deze zomer zal vertrekken. Sterker nog, André Ramalho lijkt al op weg naar de uitgang te zijn. Rik Elfrink wijst in de AD Voetbalpodcast naar de tekortkomingen van Ramalho.

“Ramalho wordt toch echt wel vaak gezien als een bron van onrust”, stelt Elfrink. “Hij heeft moeite om met veel ruimte in zijn rug te verdedigen. Hij is denk ik net niet goed genoeg voor de top. En als het net niet is, is het al snel niet. Eigenlijk is het een speler die presteert op het niveau van de nummer 4 of 5 van de Eredivisie.”

“Hij maakt te veel foutjes. Tegen Rangers FC was hij bepalend met die fout. Vorige week tegen sc Heerenveen maakt hij een fout. Uiteindelijk bepaalt dat of je een topverdediger bent of niet”, zo concludeert de journalist in de podcast. Het contract van e centrumverdediger loopt nog door tot de zomer van 2024. Ramalho kende ook zeker goede periode bij PSV, waarin hij wedstrijden achtereen de sta-in-de-weg van de defensie was. Het heeft er alle schijn van dat Ramalho meer in zijn mars heeft dan hij geregeld laat zien maar het concentratievermogen van de verdediger lijkt niet altijd op orde te zijn.

Inmiddels is Peter Bosz hoofdkandidaat voor de vacature van hoofdtrainer van PSV. André Ramalho is een speler die normaal gesproken zeker niet past bij de aanvallende speelstijl die Bosz hanteert. Met de voetballende kwaliteiten van Ramalho lijkt het er dan ook niet op dat PSV met de verdediger door zal gaan gaan. Een zomers vertrek ligt dan ook in het verschiet, waarbij het de verwachting is dat hij enkele miljoenen euro’s zal opleveren.


Vorig artikelWereldwijde samenwerkingen lonen, PSV verdient aan opgezette internationale partnerships
Volgend artikelSparta keeper Nick Olij wordt gezien als ideale opvolger van Walter Benítez

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in