Home Nieuws Tegenstrijdige berichtgevingen over bij PSV mislukte Erick Gutiérrez

Tegenstrijdige berichtgevingen over bij PSV mislukte Erick Gutiérrez

1913
0

Erick Gutiérrez is volledig mislukt bij PSV. Die conclusie kunnen we gerust trekken.

De Mecicaanse middenvelder, die met veel tamtam werd binnengehaald, heeft niets maar dan ook niets laten zien bij PSV. Slechts een handjevol redelijke wedstrijden wist de Mexicaan af te werken maar overall heeft Gutiérrez geen inbreng gehad. Het is een typisch voorbeeld van een speler die zich niet of nauwelijks weet te ontwikkelen op een hoger niveau dan zijn vorige werkgever.


Los daarvan straalt de Mexicaan op het veld nagenoeg niets uit en weet hij tegenstanders niet bepaald te overtuigen of intimideren en dat mag gerust opvallend worden genoemd voor een Latijns-Amerikaanse voetballer.

Een vertrek lonkt. Volgens Mexicaanse media staat Gutiérrez op de rand van een huurtransfer naar Pachuca CF, zijn oude club. Maar het Eindhovens Dagblad meldt tegenstrijdigheden. Gutiérrez zou terug kunnen keren bij de club die hem in 2018 verkocht aan PSV. Althans, daar maken Mexicaanse media melding van. Clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad heeft een andere lezing.

Elfrink voorziet een andere stap voor Gutiérrez. ‘Érick Gutiérrez wil zijn carrière in Europa voortzetten. Berichten over hereniging met Pachuca klinken sympathiek, maar is niet aan de orde. PSV en hij bekijken alle mogelijkheden als hij fit is. Gutiérrez wil deze zomer met Mexico voor het toernooi om de Gold Cup gaan.’ Het contract van Gutiérrez loopt nog tot 2023 maar het heeft er alle schijn van dat Mexicaan in het rijtje met Doan, Bruma en Baumgartl terecht komt. Mislukt in Eindhoven met kapitaalvernietiging tot gevolg.


Facebook Comments