Home Nieuws Tegengeluid op reactie Gerbrands inzake column

Tegengeluid op reactie Gerbrands inzake column

25
0

Onder aanvoering van perschef Thijs Slegers gooit PSV vrijwel dagelijks de spreekwoordelijke deuren open. De perschef heeft samen met de directie immers de wens uitgesproken om van PSV een open en transparante topclub te maken.

Algemeen directeur Toon Gerbrands is wekelijks, zo niet dagelijks in het nieuws te vinden. Je vraagt je bijna af of dit wel met transparantie te maken heeft. De directeur geeft nu eenmaal graag zijn mening en daar is uiteraard niets mis mee. Het eerste elftal staat 8 punten achter op koploper Feyenoord en heeft grote moeite aan te haken om nog iets van het seizoen te maken. Daags na de spectaculaire 4-3 tegen Heerenveen haalt Toon Gerbrands uit naar Diederik Smit van het ED.

De vraag dringt zich wel op of het zoden aan de dijk zet, zeker gezien het feit dat het eerste elftal allerminst top weet te presteren. Dienen alle aandacht en inspanningen niet uit te gaan naar het eerste elftal, is een logische wedervraag.
Je kunt je zelfs nog afvragen of het door de directie zo vaak benoemde  topsportklimaat bij PSV, niet haaks staat op het geven van een mening c.q. reactie in een apart item op PSV.nl, over een column van een onbekende journalist.
Waar was dan bijvoorbeeld de reactie vanuit de PSV directie toen Hans van Breukelen op een genadeloze en schandalige manier werd neergesabeld door Nico Dijkshoorn, is dan ook een logische wedervraag. Van Breukelen was tenslotte net commissaris af bij PSV en heeft grote verdiensten voor de club gehad.

Voor de directeur van PSV is het mindere seizoen, een kampioenschap behoort immers nog tot de mogelijkheden, geen aanleiding om het gezicht eens een aantal weken niet te laten zien op het eigen clubkanaal.
In die hoedanigheid kunnen we ons ook geen algemeen PSV directeur herinneren die een apart, weliswaar minimaal, item maakt over een column van een redelijk onbekende columnist. Jan Reker zou zich desgevraagd nog eens hebben kunnen uitspreken over een column maar had daarvoor waarschijnlijk niet het clubkanaal of website gebruikt. Tiny Sanders had er waarschijnlijk voor gekozen geen enkele reactie te geven. Beide directeuren gaven op een andere manier leiding aan de organisatie, namelijk zoals Toon Gerbrands ook bij AZ leiding gaf; op de achtergrond. Het valt Toon Gerbrands wel te prijzen dat hij middels het tegengeluid pal voor de hoofdcoach van de club gaat staan.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here