Home Nieuws Tegengeluid: Marco van Basten legt uit waarom hij vindt dat het wél...

Tegengeluid: Marco van Basten legt uit waarom hij vindt dat het wél een strafschop was

9457
0

Niet alleen Valentijn Driessen maar ook Marco van Basten kan zich vinden in de strafschop die PSV tegen kreeg in de Kuip.

De analist van Rondo deelt zijn visie met zijn tafelgenoten en kijkt daarbij naar de rol van Mauro Junior. ‘Hij kon er inderdaad niks aan doen, simpel. Maar ik vind: als je echt op doel schiet, met een grote kans tot scoren, dan word je benadeeld als de bal tegen een arm komt. Of dat nou bewust of onbewust is. Dat moet je wel in ogenschouw nemen’, zei van Basten aan tafel bij Rondo.

‘Deze bal gaat echt keihard richting het doel’, vervolgde Van Basten. ‘Die kan erin gaan. Je weet niet of het een doelpunt zou worden of niet, maar wel dat de bal door een arm gestopt werd, en dat dat niet mag. Ik denk dat-ie erin was gegaan, dus dan vind ik een penalty gerechtvaardigd. Een mogelijk doelpunt wordt hier voorkomen door een handsbal.’

De Ziggo analist gaat verder en kijkt naar de rol van de Braziliaanse back. Dat er wordt gezegd dat Mauro Júnior niets aan de handsbal kon doen; daar kan Van Basten, die in het verleden bij de FIFA al veel bezig was met de spelregels, weinig mee. ‘Dat is iets waar ik me al jarenlang druk over maak. Het is veel te arbitrair’, stelde hij. ‘Al staat de speler op de doellijn en hij krijgt de bal op deze manier tegen zijn arm; dan geef je toch ook een strafschop? Het gaat toch om eerlijkheid?’, aldus Marco van Basten.


Facebook Comments Box