Home Nieuws Technisch directeur Sevilla lovend over Luuk de Jong

Technisch directeur Sevilla lovend over Luuk de Jong

220
0

Luuk de Jong heeft heel bewust gekozen voor Sevilla FC maar liet eerst onderzoeken of die club ook daadwerkelijk bij hem zou passen.

De start van Luuk de Jong was niet voortvarend te noemen want de doelpunten bleven uit. De club uit Andalusie wist echter precies waar ze aan begonnen en wilde de Jong als eerste optie naar Sevilla halen.

Inmiddels is de voormalig PSV aanvoerder helemaal op zijn plek in het zuiden van Spanje maar kan zijn doelpunten moyenne nog wel omhoog. De technische man van de club, de veelal geprezen Monchi, is laaiend enthousiast over de Jing.

“We hielden Luuk al heel lang in de gaten. Bij het besturen van een club gaat het niet alleen om momentopnamen, maar om langere perioden. We zochten een bepaald profiel en Luuk paste daar perfect bij. Toen kwam hij bovenaan de lijst te staan”, zegt Monchi tegen PSV TV.

Voor zijn transfer naar Spanje keek het kamp de Jong en statistiekenbureau ORTEC of Sevilla een goede club voor hem zou zijn.

“Die hebben aangegeven dat Sevilla een ploeg is die dominant is en veel in de zestien van de tegenstander komt. Dat is iets dat bij mij past ook. Voetballers laten zich ook wel een beetje leiden door wat voor clubs er komen. Ik heb altijd aangegeven dat het goed is om een keuze te maken die heel goed bij je past. Ik heb ook keuzes gemaakt in het verleden die wat minder uitpakten, dan wil je proberen dat soort dingen te voorkomen.”

https://twitter.com/psv/status/1195735528106274817?s=21


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here