Home Nieuws Talentvolle spits Fodé Fofana terug na blessureleed, van Nistelrooij heeft extra optie...

Talentvolle spits Fodé Fofana terug na blessureleed, van Nistelrooij heeft extra optie in de spits

2041
0

Wederom goed nieuws van het blessurefront. PSV kan weer beschikken over Fodé Fofana.

De pas negentienjarige Fodé Fofana keert terug van een slepende knieblessure en maakte maandagavond zijn rentree bij Jong PSV, dat Helmond Sport met 6-0 wist te verslaan. Na de wedstrijd werd de geplaagde coach van Helmond Sport ontslagen.

Fofana zou uiteindelijk een kleine twee maanden aan de kant staan maar het weren er uiteindelijk maar liefst acht. Maandagavond deed de talentvolle spits een half uur mee in de wedstrijd tegen Helmond, nadat hij maandenlang problemen met zijn knie had. “Nu is het probleem eindelijk opgelost en heb ik het kunnen afwerpen. Gelukkig heb ik weer dertig minuten kunnen spelen en de komende periode gaan we dat weer uitbouwen”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

Fofana wacht een grote toekomst en is niet zomaar een jeugdspeler. De spits staat te boek als één van de grote talenten van de Herdgang. Dat Roger Schmidt ook in zijn PSV jaren en liet hem vorig seizoen debuteren in het eerste elftal. Echter waren er nog steeds knieproblemen. Dat lijkt nu voorbij te zijn want de aanvaller is weer fit. “Net na de winterstop kon ik nog wel een wedstrijd spelen, maar hield ik toch last. Eerst zou het twee maanden duren. Toen drie, toen vier en uiteindelijk zijn het er acht geworden. Je wordt er niet goed van, maar hebt geen andere keus dan het accepteren en alles doen om beter te worden.”

Na zijn geslaagde rentree wenst de spits louter vooruit te kijken. Er is voor Fofana een nieuwe periode bij PSV aangebroken. “Samen met onze trainer Adil Ramzi heb ik gesproken over de terugkeer. Net als trainer Ruud van Nistelrooij ken ik hem al heel lang uit de opleiding en ik ben blij dat ik onder hem nu kon terugkeren”, aldus een enthousiaste spits.


Vorig artikelPSV lijkt zich in de winterstop defensief te willen gaan versterken, komst extra verdediger noodzaak
Volgend artikelObispo fan Wesley Sneijder haalt hard uit naar Sangaré: ‘Hij kan helemaal niet voetballen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in