Home Nieuws Talentvolle spits Fode Fofana naar Willem II, zelf opgeleide aanvaller krijgt gewenste...

Talentvolle spits Fode Fofana naar Willem II, zelf opgeleide aanvaller krijgt gewenste transfer

1353
0

PSV willigt de vertrekwens van Fode Fofana in. Dat betekent dat de aanvaller die door PSV zelf is opgeleid zijn gewenste huurtransfer zal gaan krijgen.

PSV en Fofana gaan dus slechts tijdelijk uit elkaar. De Telegraaf meldt dat PSV een akkoord met Willem II heeft bereikt over een huurtransfer van de twintigjarige spits. Fofana stond in de belangstelling van diverse clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Het doel en de insteek zijn natuurlijk dat er minuten moeten worden gemaakt om een hoger niveau te bereiken.

Vitesse was een van de geïnteresseerde clubs, terwijl Fofana zijn loopbaan ook in Rusland kon voortzetten. De zaakwaarnemer van de spits gaf recent al dat de situatie van de spits bij PSV voor ontevredenheid bij de spits zorgde. En dus werd er koortachtig overleg met PSV gevoerd over de opties en de te nemen stappen.

Willem II trekt nu dus aan het langste eind, meldt De Telegraaf. Fofana heeft nog tot de zomer van 2025 een contract bij PSV. Mogelijk zal Willem II een koopoptie bedingen in de huurovereenkomst met PSV. Fofano is nog steeds een grote belofte te noemen.

Fofana doorliep zowel bij PSV als FC Barcelona de jeugdopleiding en gold lange tijd als een veelbelovend talent. Mede door blessureleed kon hij zijn verwachtingen tot dusver niet waarmaken maar de jonge spits is inmiddels weer topfit. In totaal speelde Fofana tot op heden drie wedstrijden voor het eerste elfta.

Peter Bosz zag het niet zitten een plek bij de A-selectie in te ruimen voor Fofana, waardoor een optie tot verhuren besproken werd. Willem II wordt voorlopig en voor een jaar de nieuwe club van Fode Fofana.


Vorig artikelAnalisten zien PSV winnen van Rangers FC, Nederlandse media uiten de eerste twijfels
Volgend artikelTrainer en spelers Sturm Graz onder de indruk: ‘PSV kan ver komen in de Champions League’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in