Home Nieuws Talentenfabriek De Herdgang: Toptalent Comenencia op weg naar PSV 1

Talentenfabriek De Herdgang: Toptalent Comenencia op weg naar PSV 1

4010
0

PSV heeft na het vertrek van Denzel Dumfries naar Internazionale feitelijk nooit meer met een rechtsback van doen gehad met dezelfde kwaliteiten als Dumfries.

Momenteel is Shurandy Sambo uitgeleend aan Sparta en voldoet Jordan Teze zeker niet op die positie. Dan heeft PSV nog de beschikking over Mwene, die wel steeds een voldoende weet te scoren. Dat zijn in het kort gezegd de drie conclusies over de invulling van de rechtsbackpositie in het elftal van Ruud van Nistelrooij.

Dan is daar nog het talent van Jong PSV, Livano Comenencia. De jongeling met de prachtige voetbalnaam won maandagavond met Jong PSV van PEC Zwolle. Het werd 3-1 en Comenencia maakte een mooie als even belangrijke goal. Belangrijker nog is de potentie die de rechtsback weet te bieden.

Livano Comenencia haalde na rust op aangeven van Jason van Duiven hard uit in de korte hoek. Na afloop stond het talent in de spotlights. “We gunnen elkaar bij ons team de goals en mooie momenten”, zei Comenencia.

“Ik wil volgend seizoen naar PSV 1”, klinkt het. Trainer Adil Ramzi ziet in de toekomst wel kansen bij PSV voor Comenencia, die zijn eerste goal in het betaald voetbal wist te maken. “Hij is bezig aan een goede periode. Voor hem wordt het vooral de uitdaging om zijn spel in de eindfase nog verder te verbeteren. Vanavond heeft hij een mooie stap gezet, maar we willen op heel hoog niveau opleiden. Dat weet hij zelf ook.”


Vorig artikelGeruchten over aangekocht miljoenenpand Xavi Simons in Someren én Lieshout
Volgend artikelMiljoenenverlies aanstaande | PSV rekent op verlies van twee keer tien miljoen na verkoop van twee spelers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in